Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Συνελήφθη στην Αθήνα 40χρονος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος


 Είχε συλληφθεί ξανά την 7η Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, προχώρησαν την Πέμπτη (23/12) άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και την 7η Δεκεμβρίου 2021 από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο συλληφθείς, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο (24/12) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η οργάνωση, για την οποία ο 40χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ, είχε δομημένη και διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, με διακριτούς ρόλους και αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, μέσω της διακίνησης μεταναστών από και προς τη χώρα μας.
Κατά την επιχείρηση αποδόμησης της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, 16 έρευνες σε οικίες, 1 σε κατάστημα και 1 σε ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

35 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, -32- εκ των οποίων είχαν υπεξαιρεθεί και αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες εταιρείες
το χρηματικό ποσό των -57.075- ευρώ
πλήθος από ψηφιακές μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων
πλήθος ψηφιακών αποθηκευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων (κλαπέντα ή απολεσθέντα)
980 γραμμάρια κάνναβης
80 διαβατήρια και ταυτότητες είτε καταφανώς παραποιημένα, είτε δηλωθέντα ως κλαπέντα – απολεσθέντα
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
39 κινητά τηλέφωνα
Το οικονομικό, δε, όφελος της οργάνωσης από την πλήρη δραστηριότητα της εκτιμάται ότι ήταν 900.000 ευρώ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις