Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Απίστευτο περιστατικό στη Ρόδο: Αρνήτρια «έκοψε» πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στον αστυνομικό που τη συνέλαβε


 Πρόστιμο ύψους… 5,95 εκατ. ευρώ «επέβαλε» μία γυναίκα σε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου για «οφειλή από σύμβαση». Αιτία του «προστίμου»; Ότι ο Αστυνομικός τη συνέλαβε και προκάλεσε με δικογραφία την καταδίκη της από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η απίστευτη υπόθεση ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου 2021. Η 44χρονη, ημεδαπή, αρνήτρια και οπαδός των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» είχε κληθεί στο τμήμα για να καταθέσει συμπληρωματικά σε προκαταρκτική εξέταση που την αφορά.

Η γυναίκα προσπάθησε να μπει στο τμήμα χωρίς να φορά τη μάσκα. Η ίδια διατείνεται ως μέλος των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και ισχυρίστηκε ότι είναι καρκινοπαθής και ότι η μάσκα την ενοχλεί. Όταν αρμοδίως της εξήγησαν ότι πρέπει να φορέσει τη μάσκα της, προκάλεσε φασαρία και αρνήθηκε να υπακούσει στις υποδείξεις. Τότε, της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ, όπως προβλέπεται, ενώ σχηματίστηκε εις βάρος της δικογραφία με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Καταδικάστηκε σε 24 μήνες με αναστολή και το δικαστήριο περιμένει το «πρόστιμο»

Η 44χρονη υποστήριξε ότι ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», οι οποίοι επικαλούνται δήθεν διεθνείς δικαστικές αποφάσεις και δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσποιούμενοι ότι μπορούν με αυτά τα χαρτιά να ανακαλέσουν αποφάσεις θεσμικών φορέων.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή. Πιθανολογείται ότι θα… επιβάλει «πρόστιμο» και στο δικαστήριο.

Η… ταρίφα του προστίμου

Στο έγγραφο γνωστοποίησης του προστίμου, που αναφέρει και τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση του προστίμου, η 44χρονη επιβάλλει τα εξής ποσά:

  • Για «παράνομη φυσική μη – φυσική απειλή συμπεριλαμβανόμενων (αλλά όχι περιοριστικά) της απειλής για δίωξη κράτηση σωματική βλάβη ή απόπειρα ή νομική ενέργεια. 50.000,00 ευρώ
  • Οποιαδήποτε παρέμβαση στην ατομική ελευθερία ημών από τον αντιπρόσωπο με πράξη, νόμο ή άλλο που ΔΕΝ σχετίζονται με την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων π.χ. χρήση μάσκας, υποχρεωτικός εμβολιασμός, αφαίρεση οργάνων, υποχρεωτική ή έκδοση ή επίδειξη εγγράφων, αριθμοί, άδειες, ταυτότητες, πρόστιμα, παράβολα, φόροι, περιορισμοί κ.λπ. 900.000 ευρώ.
  • Η χρήση του ονόματος των ΚΥΡΙΩΝ (ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ) με κεφαλαία γραφή σε οποιαδήποτε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή χωρίς την απαραίτητη σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων. 5.000.000 ευρώ

Η οφειλή από σύμβαση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, χάρτη της Χώρας και λογότυπο «Τοπική Επιτροπή Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών Τ.Ε.Σ.Ε.Α.Ι. Ρόδου».

Τι αναφέρει το κείμενο

Στο κείμενο που συνοδεύει το «πρόστιμο» επισημαίνεται συνοπτικώς ότι από τον Οκτώβριο του 2020 έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΛΑΣ η ανάκληση της πληρεξουσιότητας, αντιπροσώπευσης, εντολής και σύμβασης όλων των λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής) ενώ τονίζεται ότι από την 6η Απριλίου 2020 μαζί με την εκτελεστική και δικαστική λειτουργία βρίσκεται ο υπόλογος κάτω από τις δικές τους εντολές ως συνδιαχειριστές της Ελληνικής Εθνικής Περιουσίας.

Ενημερώθηκαν επίσης, όπως αναφέρεται, ότι αν ενεργοποιήσουν τη σύμβαση που τους επιδόθηκε θα ισοδυναμεί με ρητή δήλωση από μέρους τους, ότι συνάπτουν σύμβαση μαζί τους και με τη βούλησή τους αποδέχονται τους όρους και τις χρηματικές επιβαρύνσεις του εγγράφου «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Οροι Αποδοχής και Συμβασιακές Υποχρεώσεις» του ενσωματωμένου πίνακα χρεώσεων που συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί.

Μάλιστα, η παραλαβή της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας, σηματοδοτεί την αφετηρία ενεργοποίησης, της μεταξύ τους σύμβασης και την αποδοχή των όρων και των επιβαρύνσεων που εμπεριέχονται σε αυτήν.

Μάλιστα τονίζεται ότι, αν η ενεργοποίηση της αναφερόμενης σύμβασης έγινε από λάθος, άγνοια, παράλειψη ή εκ παραδρομής, θα πρέπει εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή της οφειλής από σύμβαση, να τους το γνωστοποιήσουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση, προσκομίζοντας τις ακυρωτικές πράξεις.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις