Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ανεμβολίαστοι οι εμβολιασμένοι; - Γ. Ατσαλάκης: «Η Όμικρον διαφεύγει και από τις δυο δόσεις των εμβολίων»!


 Για την μετάλλαξη Όμικρον και το τι να περιμένουμε μίλησε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της λήψης πρόσθετων μέτρων( υπονοώντας ένα νέο lockdown) ενώ «ακύρωσε» τους διπλούς εμβολιασμούς λέγοντας πως η Όμικρον μπορεί να παρακάμπτει την εμβολιαστική ανοσία. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ των επαναλμβανόμενων ενισχυτικών δόσεων λέγοντας πως η τρίτη δόση προσφέρει προστασία έως 85%.

 Συγκεκριμένα Ο κ. Ατσαλάκης είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε στοιχεία αξιόπιστα μόνο για τη μεταδοτικότητα. Η μεταδοτικότητα είναι εξαιρετικά υψηλή», τόνισε.

Ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως όταν θα φτάσουμε στα 50 με 100 κρούσματα της Όμικρον, τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, θα έχουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και σύντομα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν και εκείνα της Δέλτα, για τα οποία χρειάστηκαν 20 εβδομάδες.

Επιπλέον σχετικά με την μεταδοτικότητα είπε: «Δεν γνωρίζουμε τι ποσοστό των κρουσμάτων θα καταλήξει σε νοσηλεία. Η ταχύτητα μετάδοσης είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τη Δέλτα»,

«Στις 2-3 επόμενες εβδομάδες θα μπορούμε να πούμε τι πρόκειται να γίνει. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα για να πάρουμε αποφάσεις. Αυτά που βλέπουμε είναι ήδη ανησυχητικά», συμπλήρωσε ο κ. Ατσαλάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στα δεδομένα της Νότιας Αφρικής, είπε ότι δείχνουν πως το κύμα της Όμικρον έφτασε στην κορύφωση μετά από έναν μήνα.  

Τόνισε, δε, ότι η Όμικρον παρακάμπτει την φυσική ανοσία και τις 2 δόσεις εμβολιασμού, ενώ η 3η δόση προσφέρει αρκετά υψηλό ποσοστό προστασίας.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις