Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Αυστρία: Υποχρεωτικότητα μέχρι το 2024! - Πρόστιμα 3.600 ευρώ στους ανεμβολίαστους - Ναζιστικής εμπνεύσεως νόμος 4ου ΡΑΪΧ


 Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου.

Το μέτρο το οποίο θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο μέχρι και 3.600 ευρώ, δήλωσε ο Μουκστάιν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία.

«Έχουμε ορίσει μέγιστο πρόστιμο 3.600 ευρώ (4.075 δολάρια), αλλά τονίζω και πάλι ότι είμαστε ακόμη σε συζητήσεις με ειδικούς γιατί φυσικά το πρόστιμο πρέπει να είναι αποτρεπτικό, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο αποτρεπτικό ώστε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αντίσταση…»

Οι λεπτομέρειες του προσχεδίου του σχετικού νόμου παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Wolfgang Mückstein, τη Συνταγματική Υπουργό Karoline Edtstadler και την πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος Neos Beate Meinl-Reisinger.

Τα άτομα που θα επιμένουν από την 1η Φεβρουαρίου να μην εμβολιάζονται θα: γίνονται δέκτες επιστολών από τον κράτος μία φορά κάθε τρίμηνο  και θα τους επιβάλλονται πρόστιμα επίσης μία φορά κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες

.Όπως μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ επικαλούμενα την τοπική κυβέρνηση, τα πρόστιμα για παραβίαση της εντολής θα μπορούσαν να επιβάλλονται κάθε 3 μήνες ή το πολύ 4 φορές το χρόνο. Θα ορίζονται στα 600 ευρώ, αλλά το πρόστιμο για άρνηση καταβολής της ποινής θα είναι υψηλότερο, στο μέγιστο των 3.600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσωπική οικονομική κατάσταση των ανθρώπων θα λαμβάνεται υπόψη κατά τον καθορισμό του προστίμου.

Το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα ισχύει για όλους τους Αυστριακούς, με εξαιρέσεις για τις εγκύους και για ιατρικούς λόγους. Περίπου 1,4 εκατομμύρια πολιτών στη χώρα δεν έχουν λάβει ακόμη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν προθεσμία τριών μηνών για να λάβουν τις υποχρεωτικές δόσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ενεργοποιούνται τα πρόστιμα, καθώς θα δημιουργηθεί ένα μητρώο εμβολίων από την κυβέρνηση για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος-έκτρωμα θα ισχύει -σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν- μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις