Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Δεν σταματούν πουθενά: «Παράθυρο» για διπλή δόση εμβολίου στους νοσήσαντες!


 Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, έστειλε το μήνυμα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. 

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Α.Μπουρλά περί τέταρτης δόσης η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκίνησε να συζητά για την τέταρτη δόση -αρχικά- στους ανοσοκατεσταλμένους και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εισηγήσεις και ανακοινώσεις. 

Όμως δεν σταματούν μόνο εκεί, καθώς ανοιχτή είναι μια συζήτηση στην Επιτροπή για τους νοσήσαντες και τι ακριβώς θα γίνεται με τον εμβολιασμό τους, ειδικά μετά την απόφαση για τη λήξη του πιστοποιητικού τους στους τρεις μήνες.

Μέχρι τώρα όσοι νόσησαν έκαναν μία δόση εμβολίου για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά και αυτό είναι υπό εξέταση και δεν αποκλείεται να πάμε σε απόφαση (και σύντομα) για δύο δόσεις, με ερωτηματικό να είναι μόνο η χρονική διάρκεια ανάμεσά τους!

Όσον αφορά την τέταρτη δόση η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου το επιβεβαίωσε μεν, αλλά είπε ότι είναι νωρίς ακόμα: «Η μόνη ομάδα στην οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τέταρτη δόση είναι η πολύ βαριά ανοσοκαταστολή, δηλαδή οι μεταμοσχευμένοι, οι άνθρωποι που είναι υπό χημειοθεραπεία, που βέβαια αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι ξέρουμε ότι δεν απαντάνε καλά. Δεν έχει ωριμάσει κάποια τέτοια σκέψη. Είναι λίγο νωρίς ακόμα».

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 5-11 ετών

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ενώ τα πρώτα «τσιμπήματα» να αναμένονται από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά.

Θυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών θα γίνει με το 1/3 της δόσης του σκευάσματος της Pfizer.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις