Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

EKTAKTO - Συναγερμός στο Στενό του Κερτς: Ουκρανικό πλοίο αρνείται να αλλάξει την πορεία του


 Ουκρανικό πλοίο κινείται προς το Στενό του Κερτς και αρνείται να αλλάξει την πορεία του, σύμφωνα με την FSB της Ρωσίας.

Πλοίο από το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας κινείται προς το Στενό του Κερτς, με τη ρωσική FSB να το καλεί να αλλάξει πορεία και εκείνο να μην ανταποκρίνεται.

Σύμφωνα με τη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), το ουκρανικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κινήθηκε προς το Στενό του Κερτς, χωρίς να έχει υποβάλει αίτηση για τη διέλευση από το κανάλι Kerch-Εnikalsky.

Πλοίο της ακτοφυλακής της FSB προειδοποίησε το ουκρανικό σκάφος πως πρέπει να συμμορφωθεί με τη ρωσική νομοθεσία, με εκείνο να αντιδρά και να συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, παρά την προειδοποίηση.

Προς το παρόν, το σκάφος της Ουκρανίας βρίσκεται σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από το στενό του Κερτς και δεν αλλάζει πορεία, αποτελώντας «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».
Το περιστατικό στο Κερτς
Ήταν Νοέμβριος του 2018 όταν τα κανονιοφόρα Μπερντγιάνσκ και Νίκοπολ και το ρυμουλκό Γιάνα Καπού τέθηκαν υπό κράτηση στο Στενό του Κερτς από Ρώσους συνοριοφύλακες.
Είχαν παραβιάσει τα ρωσικά χωρικά ύδατα και για αρκετές ώρες έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς.
Στα σκάφη επέβαιναν 24 στρατιώτες, μεταξύ αυτών και υπάλληλοι των υπηρεσιών πληροφοριών που τέθηκαν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν πίσω στην Ουκρανία στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής κρατουμένων.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις