Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Επίσημο: «Θα κάνουμε και τέταρτη δόση» είπε η Μ.Παγώνη! - Δείτε πότε (βίντεο)


 Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη είπε ότι δεν θα κάνουν μόνο οι ανοσοκατασταλμένοι την τέταρτη δόση, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση, η Μ.Παγώνη επεσήμανε ότι «το πιο πιθανό είναι να την δούμε», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «δεν θα είναι πριν το καλοκαίρι», καθώς «με την τρίτη δόση έχει οχυρωθεί ο οργανισμός μας αρκετά».

Όπως όλα δείχνουν η τέταρτη δόση θα γίνει περίπου 6-8 μήνες μετά την τρίτη δόση, κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα τονίζαμε από τον Μάρτιο στο pronews.gr, ότι δηλαδή θα κάνουμε εμβόλιο ανά περίπου έξι μήνες. 

«Είναι λογικό, με έναν τέτοιο ιό με τέτοια επιθετικότητα» παρατήρησε η Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η ίδια σημείωσε ότι ο δείκτης των κρουσμάτων μειώνεται, κρούοντας πάντως «καμπανάκι» για τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όπως είπε η ίδια, οι δείκτες αυτοί θα μείνουν υψηλά μέχρι τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) και έπειτα, αναμένεται σταδιακή μείωση.

Επίσης, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών έως 11 ετών.

Αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον, η Μ.Παγώνη σημείωσε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, αλλά τα συμπτώματα είναι ελαφριά, χωρίς να καταγράφονται νοσηλείες και θάνατοι.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, είπε ότι όπως φαίνεται «τα εμβόλια την πιάνουν», αν και «ίσως όχι» στον ίδιο βαθμό.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις