Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

843,38 ευρώ επίδομα, δίνει κάθε μήνα η Υπουργός Εργασίας σε Τουρκάλα υπήκοο – Πρωτοφανής ιστορία – Και τρέχα εσύ που δικαιούσε επίδομα να το διεκδικήσεις


 Μια πρωτοφανή ιστορία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η οποία αποκαλύπτει, γι’ ακόμη μια φορά, την ανεπάρκεια των κρατικών υπηρεσιών και δη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η περίπτωση αφορά Τουρκάλα υπηκόο, αναγνωρισμένης ως πρόσφυγα και δικαιούχου του Ε.Ε.Ε., η οποία μετέβαινε τακτικά στην Τουρκία μέσω κατεχομένων και, παρά τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχε στη χώρα καταγωγής της, παντρεύτηκε Τούρκο υπήκοο, έβγαλε δεύτερη τουρκική ταυτότητα με το όνομα του συζύγου της, επέστρεψε και απολαμβάνει, μέχρι και σήμερα, το καθεστώς πρόσφυγα. Μάλιστα, σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε αίτημα οικογενειακής επανένωσης, θέλοντας να φέρει τον σύζυγό της στην Κύπρο! Η συγκεκριμένη Τουρκάλα υπήκοος είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας το ποσό των 843,38 ευρώ μηνιαίως.

Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη στάση αλλά και την επάρκεια των κρατικών υπηρεσιών και των εντεταλμένων αρμοδίων, καθώς, για να απολαμβάνει κάποιος καθεστώς πρόσφυγα, πρέπει να αποδεικνύει πως δεν μπορεί να μεταβεί στη χώρα καταγωγής του, γιατί μια τέτοια ενέργεια ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του. Ωστόσο, η αναφερόμενη μετέβη στην Τουρκία μέσω κατεχομένων, τελώντας μάλιστα γάμο με Τούρκο υπήκοο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές μεταβάσεις της στην Τουρκία και, μάλιστα, από μη νόμιμα σημεία.

Και κάπου εδώ τίθονται τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιος είναι ο υπεύθυνος που κανόνισε αυτή η Τουρκάλα υπήκοος, να λαμβάνει επίδομα – Απαιτούμε ονόματα απο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  • Ποιος είναι ο αρμόδιος που έλεγξε την εν λόγω Τουρκάλα υπήκοο, ότι όντως κινδυνεύει στη χώρα της ενώ την ίδια ώρα, αυτή πηγαινοερχόταν στην Τουρκία τελώντας μάλιστα και γάμο! – Επίσης απαιτούμε ονόματα απο την αρμόδια Υπουργό η οποία δείχνει για ακόμη μια φορά, την ανεπάρκεια να ελέγξει τους ίδιους της τους υπαλλήλους
  • Ποιος είναι αυτός που ανάλεβε την υπόθεση της, έπειτα και τη δημοσιοποίηση αυτής της ντροπιαστικής για τη χώρα μας υπόθεσης, και ποια είναι τα βήματα που θα κάνει;
  • Και τέλος: Ποιες κινήσεις γίνανε ώστε να απελαθεί αμέσως απο τη χώρα μας η Τουρκάλα αυτή υπήκοος;

Το NewsfeeCy προχώρησε στην αποστολή αυτών των ερωτημάτων προς την ίδια την Υπουργό, Ζέτα Αιμιλιανίδου και θα σας εημερώσουμε για την απάντηση των αρμοδίων.

Απο πληροφορίες της εφημερίδας “Σημερινή”

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις