Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ευλαβική τήρηση των μέτρων θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους Ιεράρχες ενόψει Χριστουγέννων

 


Με την πραγματικότητα να είναι αμείλικτη και με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να προκαλούν δέος η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αφήσει κανένα περιθώριο εφησυχασμού ενόψει Χριστουγέννων.

Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξηγήσει σήμερα στην Ιεραρχία στην Μονή Πετράκη ότι η περίοδος μέχρι και την εορτή των Θεοφανείων είναι η πιο κρίσιμη για την τήρηση των μέτρων.

Ιστορική στιγμή

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ιστορική. Κι αυτό, γιατί είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παρίσταται σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ο πρωθυπουργός θα εισέλθει στη Μονή Πετράκη από την είσοδο της Γενναδίου, όπως προβλέπεται για τους αρχηγούς κρατών.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα και αμέσως μετά η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και αντιφώνηση του κ. Μητσοτάκη.

Θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά από εκείνους που δεν ακολούθησαν την γραμμή που χάραξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αλλάξουν στάση και θα επισημάνει ότι ειδικά όταν οι ναοί θα γεμίζουν θα πρέπει οι πιστοί να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό που επίσης θα τονιστεί από τον πρωθυπουργό θα είναι η σημασία του testing πριν από την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανείων, έτσι ώστε από την μια να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους και από την άλλη να προστατεύσουν και τους γύρω τους.

Έτσι κι αλλιώς την προηγούμενη εβδομάδα διανεμήθηκαν δωρεάν self test σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό και το ίδιο θα συμβεί και τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα επίσης με πληροφορίες θα καλέσει τους Ιεράρχες να πιέσουν τους ιερείς στις Μητροπόλεις τους να εμβολιαστούν, καθώς τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση δείχνουν ότι τα ποσοστά στην κατηγορία αυτή είναι πολύ χαμηλά, όπως και στους μοναχούς. Τον πρωθυπουργό, θα συνοδεύει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ανεμβολίαστοι» από σήμερα οι 60+ χωρίς την αναμνηστική δόση

Η μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς και η μετάλλαξη Delta «σκοτώνει» καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι θα κλείσουν τα σχολεία και θα μειωθεί η κινητικότητα σε αυτό τον τομέα. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι ο κόσμος σπεύδει να εμβολιαστεί και να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο με την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού.

Από την άλλη, στα αρνητικά είναι ότι δεν έσπευσαν να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση όλοι οι άνω των 60 και σύμφωνα με όσα προβλέπονται, από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους είναι πλέον ένα κομμάτι χαρτί χωρίς αντίκρισμα.

Με απλά λόγια, όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν περάσει 7 μήνες από το δεύτερο εμβολιασμό τους θα λογίζονται πλέον ως «ανεμβολίαστοι».

Το πιστοποιητικό τους δεν θα έχει πλέον ισχύ μετά τους 7 μήνες και δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως και οι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν σε τρεις μήνες.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις