Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Α. Φάουτσι: «Ίσως χρειαστεί και 4η δόση» - Αντιφάσκει με τον εαυτό του ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός λοιμωξιολόγος


 Στη διατύπωση νέας εκτίμησης προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εν μέσω σφοδρής επέλασης της μετάλλαξης Omicron εξαιτίας της οποίας τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, μια τέταρτη δόση των εμβολίων θα είναι σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει από την Omicron. Όμως ακόμη, όπως είπε, μένει να διενεργηθεί σειρά ερευνών πάνω στο νέο στέλεχος. 

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας για τη σημασία μιας ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από την τρίτη».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ''καλή χρονιά'', θα συνηστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Να σημειωθεί πως ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός λοιμωξιολόγος έρχεται σε σοβαρή αντίφαση με τον ίδιο του τον εαυτό καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει πως οι πολύ συχνές δόσεις δεν είναι κάτι καλό για το ανοσοποιητικό. Το ίδιο έχουν επισημάνει και πολύ σοβαροί επιστήμονες από όλο τον κόσμο με τελευταία γνωστή σε μας περίπτωση αυτή του καθηγητή Δ. Καρούση που μιλώντας στην ΕΡΤ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επίδραση των συχνών δόσεων.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις