Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο Α.Εξαδάκτυλος θέλει να κάνει «αξιοθέατα» τις ΜΕΘ: Ξενάγηση κάθε Κυριακή πρωί για να δουν οι πολίτες τι τους περιμένει


 «Αξιοθέατο» θέλει να κάνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τις ΜΕΘ, αφού σε νέα του τηλεοπτική εμφάνιση πρότεινε ούτε λίγο ούτε πολύ να γίνεται στους πολίτες ξενάγηση στις εντατικές, όπως στα μουσεία, κάθε Κυριακή πρωί για να καταλάβουν την πραγματικότητα.

Μάλιστα, για να περιγράψει τη δραματική κατάσταση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς για τους αντιεμβολιαστές δεν επιτρέπεται να τους κάνουμε ξενάγηση κάθε Κυριακή πρωί, όπως στα μουσεία, μέσα στις εντατικές μήπως και καταλάβουν ποια είναι η πραγματικότητα γιατί ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν εδώ και 1,5-2 χρόνια» και πρόσθεσε ότι εκτός αφελείς υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν πολιτικές καριέρες εκμεταλλευόμενοι τους αφελείς.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε: 

«Ο εμβολιασμός είναι η αιχμή του δόρατος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Όμικρον. Και τη Δέλτα φυσικά, γιατί η Δέλτα είναι παρούσα και μας βασανίζει αυτή τη στιγμή και πιέζει το σύστημα υγείας. Αλλά δυστυχώς η ανησυχία μας πολλαπλασιάζεται, επειδή εμφανίζεται ένα στέλεχος που ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτικό και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για την έλευσή του. Όλους μας φοβίζει η Όμικρον και στην Επιτροπή το συζητάμε, γιατί είναι ιδιαίτερα μεταδοτική κι έχει μικρό κύκλο πολλαπλασιασμού ο ιός, δηλαδή μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να πολλαπλασιαστεί. Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς της συγκεκριμένης νόσου»

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις