Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Hilton: Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ-Πολυτελή brands για πρώτη φορά στην Ελλάδα

 


Νέο τοπίο δημιουργείται στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από τη συμφωνία μεταξύ Hilton και Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε., με τα πολυτελή brands της κορυφαίας εταιρίας στον χώρο φιλοξενίας παγκοσμίως -Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences- να έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το κέντρο της Αθήνας αλλάζει και το εμβληματικό κτίριο της Hilton Athens το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα, μετασχηματίζεται σ’ έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει  υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με την υπογραφή συμφωνίας που ανακοίνωσαν η Hilton και η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας, τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences θα αποκτήσουν για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Επένδυση ύψους άνω των € 130 εκ.

Ο νέος προορισμός αποτελεί μία στρατηγική επένδυση ύψους άνω των € 130 εκ. από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου € 145 εκ. για την εξαγορά του κτιρίου.

Όπως επισημαίνεται, φιλοδοξεί να  εισάγει στην πρωτεύουσα, ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της αλλά και για επισκέπτες.

Θα περιλαμβάνει -πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης- ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton  και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην  περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», δήλωσε σχετικά με την συμφωνία ο Αχιλλέας. Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε., προσθέτοντας «Μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton,  είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad».

Κομβικός ρόλος το Hilton Athens

Το Hilton Athens το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπως επιβεβαιώνεται και από την εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε πριν από ένα χρόνο η Ιονική Ξενοδοχειακή στο πλαίσιο διαλόγου και συζητήσεων με φορείς της πόλης.

«Για περισσότερο από μισό αιώνα το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε και συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά με τα brands  Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria καθώς και τα Conrad branded residences» δήλωσε από την πλευρά του ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πολυτελή brands της Hilton – Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria, Conrad branded residences- τα οποία ακολουθούν ισχυρή τροχιά ανάπτυξης με νέες μονάδες στη Σαρδηνία, το Κουβέιτ, την Τουλούμ, το Ραμπάτ, τη Σαγκάη και το Λος Άντζελες μέσα στο ερχόμενο έτος.

Έτοιμο το 2024

Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.

To έργο αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ταχέως αναπτυσσόμενο πολυτελές χαρτοφυλάκιο της Hilton σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που εκτείνεται σήμερα σε τοποθεσίες όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, το Άμστερνταμ και η Ρώμη. Έχοντας παρουσία σε πέντε ηπείρους με 40 ξενοδοχεία, το Conrad Hotels & Resorts απευθύνεται στους πολίτες του κόσμου, συνδυάζοντας την καινοτομία, με το σύγχρονο design και την τέχνη.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια. Με μακρά ιστορία, συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αποτελεί την κατάλληλη τοποθεσία για τη φιλοξενία του brand Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα» δήλωσε ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head του Hilton Luxury Brands λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Ιονική Ξενοδοχειακή και παρουσιάζουν αυτό το συναρπαστικό σχήμα για πρώτη φορά στην Αθήνα.

18 εταιρίες, 6.700 ξενοδοχεία και resort

Περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της έχει υποδεχθεί η Hilton (NYSE: HLT) η οποία ηγείται παγκοσμίως στο χώρο της φιλοξενίας με ένα χαρτοφυλάκιο 18 εταιριών παγκοσμίου φήμης που περιλαμβάνει περισσότερα από 6.700 ξενοδοχεία και resort με σχεδόν ένα (1) εκατομμύριο δωμάτια σε 122 χώρες και περιοχές.

Ακολουθώντας με αφοσίωση τον αρχικό στόχο του ιδρυτή της, να γεμίσει τον πλανήτη με το φως και τη ζεστασιά της φιλοξενίας, η Hilton κέρδισε την κορυφαία θέση στη λίστα με τους καλύτερους χώρους εργασίας του 2021 και τον τίτλο του Ηγέτη στην Παγκόσμια Βιομηχανία (Global Industry Leader) στους Δείκτες Αειφορίας του Dow Jones της ίδιας χρονιάς. Το 2020 λανσαρίστηκε το Hilton CleanStay θέτοντας ένα πρότυπο για την καθαριότητα και την απολύμανση στο χώρο των ξενοδοχείων παγκοσμίως.

Σχετικά με την Conrad Hotels & Resorts, με δραστηριότητες σε πέντε ηπείρους και 40 ακίνητα, έχει δημιουργήσει μια μοναδική σύνδεση μεταξύ του σύγχρονου design, της κορυφαίας καινοτομίας και της τέχνης με στόχο να εμπνεύσει τους διεθνείς επισκέπτες.

Η δε Waldorf Astoria Hotels & Resorts διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 35 εμβληματικών ακινήτων αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τοποθεσίες-ορόσημα παγκοσμίως με την απόλυτη δέσμευση για προσωπική εξυπηρέτηση και υψηλή γαστρονομική τεχνογνωσία.

Τέλος, η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. η  οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας και της διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, διαθέτει ένα ιστορικό και εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη κληρονομιά στη διεθνή φιλοξενία. Αυτό το μοναδικό τοπόσημο μετατρέπεται σε έναν νέο προορισμό πόλης που θα διαθέτει πολυτελές ξενοδοχείο και ιδιωτικές κατοικίες, σύγχρονη ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις