Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Κακός χαμός στη Βουλή: «Σκοτώθηκαν» Γεραπετρίτης και Τσίπρας - Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 


«Ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο υπουργός επικρατείας, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε το βίντεο.

Ένταση πριν καν ανέβει στο Βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καθώς ο Γιώργος Γεραπετρίτης πέταξε «λάδι» στη φωτιά που είχε αρχίσει να ανάβει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κλείσιμο της ομιλίας του κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ζητώντας την προκήρυξη εκλογών.

«Ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε», τού είπε απαντώντας (;) ο υπουργός Επικρατείας σε έντονο ύφος, ενώ ετοιμαζόταν να τον διαδεχθεί στο Βήμα.

Ταότε, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν ομαδικά «ντροπή», «είσαι γελοίος», ζητώντας με τον τρόπο αυτό από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει.


Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο να απαντήσει, τονίζοντας: «Έχετε αναλάβει να είστε πάντα αντ΄αυτού του κύριου Μητσοτάκη και κάθε φορά που ομιλώ έρχεστε να απαντήσετε σε μένα. Έβαλε και ο πρόεδρος της Βουλής σήμερα για πρώτη φορά σε συνθήκες προϋπολογισμού δύο άτομα ανάμεσα σε μένα και τον πρωθυπουργό, δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ».
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος πάντα προς τον κ. Γεραπετρίτη τού είπε: «Και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σ’ αυτό το κοινοβούλιο. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στους πολιτικούς αντιπάλους. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, εσείς ήσασταν αυτός που δήλωσε ότι και 5000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν φωνάζοντας, ενώ αποχώρησαν από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στην ομιλία του υπουργού Επικρατείας.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Θεωρώ προσβλητικό για το κοινοβούλιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει οι αρχηγοί των κομμάτων να ακούν και να δέχονται όλους τους βουλευτές. Είδε μομφή ότι δεν έχω εκλογή με την ψήφο του ελληνικού λαού, την επιστρέφω απλώς, διότι καλό είναι να αναγιγνώσκει το ποια είναι ιστορία του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας και ας κοιτάξει στο κόμμα του τους δικούς του βουλευτές Επικρατείας για να τους πει το ίδιο πράγμα. Ας πει λοιπόν ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων».
Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή:


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις