Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Καυγάς Παγώνη - Γιαννάκου on air για την «επιλεκτική διαχείριση ασθενών» - «Αρκετά σας άκουσα»


 Οξύνθηκαν τα πνεύματα στον αέρα της ΕΡΤ στη συζήτηση μεταξύ της Ματίνας Παγώνη και του Μιχάλη Γιαννάκου.

Ένταση ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, και της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώτου σχετικά με επιλεκτική διαχείριση ασθενών με κορονοϊό όσον αφορά στην εισαγωγή τους με ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα, μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας πως αυτό που είπε είναι ότι το υπουργείο Υγείας εμφανίζει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ την ώρα που υπάρχει μακρά λίστα ασθενών που περιμένουν για μία κλίνη.

«Γιατί το υπουργείο αφού έχει 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, δίδει πληρότητα 98% στις ΜΕΘ;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «η πληρότητα πρέπει να είναι 100%, όχι 98%».

Ωστόσο, επανήλθε στο ζήτημα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο οποίος βρήκε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό μέσα σε λίγες ώρες, την ώρα που ένας 58χρονος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο περίμενε μέρες για μία κλίνη, όπως είπε.

«Υπάρχουν τρύπες στο σύστημα. Οι επώνυμοι δεν περιμένουν όπως οι κοινοί θνητοί» επεσήμανε.

«Δεν ρίξαμε καμία ευθύνη στους γιατρούς» επέμεινε, ωστόσο, και σχολίασε το ότι δεν έχει υπάρξει παρέμβαση εισαγγελίας.

Στην συζήτηση συμμετείχε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου και τόνισε πως «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς».

«Δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» είπε η κα Παγνώνη και ενημέρωσε πως η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» υπογράμμισε και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Είπε στον κ. Γιαννάκο πως δεν έχει «καταλάβει τη διαδικασία» που ακολουθείται, ενώ αντέδρασε έντονα όταν εκείνος επανέφερε το θέμα των διασωληνώσεων, σημειώνοντας πως αυτές γίνονται με κριτήρια.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε, σε έντονο τόνο, όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να τής απαντήσει.

Όταν, δε, εκείνος μίλησε για τις συνθήκες στις κλίνες – εκτός ΜΕΘ – όπου υπάρχουν διασωληνωμένοι και είπε ότι «δεν έχουν συνεχή επιτήρηση» η κα Παγώνη τον ρώτησε: «αφήνουν οι γιατροί τους ασθενείς χωρίς να τους βλέπουν;» με εκείνον να λέει: «όχι, ότι τους εγκαταλείπουν στα τμήματα» αλλά δεν είναι ίδια η φροντίδα με τη ΜΕΘ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις