Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Κύκλωμα είχε «βιτρίνα» ταξιδιωτικό γραφείο και διακινούσε μετανάστες – Επίδειξη με «μαύρα» χρήματα


 Εγκληματική οργάνωση είχε «βιτρίνα» ταξιδιωτικό γραφείο και διακινούσε μετανάστες. Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση τους.

Το Sputnik φέρνει στο «φως» αποκλειστικά βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, αλλά και ναρκωτικών.

Μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε «λαβράκι» και «ξήλωσε» μία από τις πιο σκληρές εγκληματικές οργανώσεις η οποία, μάλιστα, είχε ως βιτρίνα ταξιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και μέσα στο οποίο φαίνεται πως έφτιαχναν πλαστά PCR tests.

To Sputnik αποκαλύπτει βίντεο τα οποία φέρεται να έστελναν τα μέλη στον αρχηγό τους προκειμένου να τον διαβεβαιώσουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε.

Στο πρώτο υλικό βλέπουμε τους μετανάστες, που έχει φέρει το κύκλωμα παρανόμως στη χώρα μας από την Τουρκία. Τα μέλη τραβούν τους ανθρώπους βίντεο και το στέλνουν στον αρχηγό τους.


Το ίδιο βλέπουμε και στο δεύτερο βίντεο. Εξαθλιωμένοι, κυρίως, άνδρες που έχουν ταλαιπωρηθεί, ποζάρουν στον φακό υπό τις οδηγίες του κυκλώματος.
Στο τρίτο ντοκουμέντο, μέλη του κυκλώματος τραβούν βίντεο με τα λεφτά που πήραν από τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν στη χώρα μας.


Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 12 άτομα και σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα 31 άτομα, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται στις 900.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι η έρευνα αποκάλυψε πως η οργάνωση ήταν δομημένη σε τρεις υποομάδες και τα μέλη της διακινούσαν μετανάστες από και προς την Ελλάδα, ενώ άλλα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Η αστυνομία ανακάλυψε σε εφόδους που πραγματοποίησε πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια και κινητά τηλέφωνα.
Στην πρώτη υποομάδα συμμετείχαν 13 από τους κατηγορούμενους, με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, υπό την καθοδήγηση 27χρονου, ο οποίος συντόνιζε τις μεταφορές των μεταναστών που θα πραγματοποιούνταν μέσω Ελλάδας και ήταν το κομβικό πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν όσοι ήθελαν να εισέλθουν παράνομα σε ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των χρηματικών ποσών της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να ενοικιάζει οχήματα που χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση των μεταναστών.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών
Οι πληρωμές που διαχειρίζονταν, πραγματοποιούνταν κατά κύριο λόγο με το άτυπο σύστημα μεταφοράς χρημάτων «Hawala».
Κομβικό ρόλο στην ομάδα είχε 31χρονος Έλληνας, ο οποίος χρησιμοποιώντας ελληνικό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα, ενοικίαζε αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε σε άλλα μέλη της ομάδας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών.
Στη δεύτερη υποομάδα συμμετείχαν οχτώ από τους κατηγορούμενους, υπό την καθοδήγηση 23χρονου, ήδη έγκλειστου Καταστήματος Κράτησης, ο οποίος διαχειριζόταν τα χρήματα της ομάδας και μεριμνούσε για την παραλαβή και παράδοση των ενοικιαζόμενων οχημάτων στους διακινητές οδηγούς.
Συμμορία είχε «βιτρίνα» ταξιδιωτικό γραφείο και διακινούσε μετανάστες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Συμμορία είχε «βιτρίνα» ταξιδιωτικό γραφείο και διακινούσε μετανάστες
Η ομάδα χρησιμοποιούσε ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, με πραγματικό διαχειριστή και μεσάζοντα δύο αλλοδαπούς μέλη της, όπου καταρτίζονταν πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσης της COVID-19 και διαμοιράζονταν μαζί με τα αντίστοιχα δελτία επιβίβασης, στους, υπό μεταφορά, μετανάστες.
Η ομάδα διέθετε πλαστογράφο, ο οποίος κατόπιν παραγγελίας, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα τα οποία παρέδιδε στους ενδιαφερόμενους, με την ανάλογη χρηματική αμοιβή.
Στην τρίτη υποομάδα συμμετείχαν 10 από τους κατηγορούμενους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με αρχηγό 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συντόνιζε τη διακίνηση των ναρκωτικών ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα.
Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα, είχε στρατολογήσει δύο ανήλικους αλλοδαπούς.
Η ομάδα χρησιμοποιούσε ως χώρους διακίνησης μισθωμένα διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις