Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

«Βόμβα»: Ετοιμάζονται να εμβολιάσουν υποχρεωτικά και τους 50άρηδες πριν από τα Χριστούγεννα


 Η κυβέρνηση ενθαρρυμένη από τις μικρές μέχρι τώρα αντιδράσεις φαίνεται πως ετοιμάζεται να επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες κάτω  των 60.

Συγκεκριμένα εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ηλικίες  από 50 και άνω και σχεδιάζει μάλιστα  να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μέτρο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Ταυτοχρόνως, προετοιμάζει το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αρχίσει η κάμψη της επιδημιολογικής καμπύλης που παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί υψηλό αριθμό θυμάτων κυρίως  στις μεγαλύτερες ηλικίες. Αλλά τώρα θέλει να τους εμβολιάσει όλους.

Από την κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετραήμερο από την ανακοίνωση ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν προθεσμία ως 16 Ιανουαρίου για να κλείσουν το πρώτο ραντεβού τους σε εμβολιαστικό κέντρο, πάνω από 50.000 Έλληνες άνω των 60 ετών, που αντιστοιχούν στο 10% της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, έσπευσαν να το κάνουν.

Έτσι λένε ότι αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στις άλλες ηλικιακές ομάδες στο τέλος θα το κάνουν όλοι, αναγκαστικά.

Χθες ο Άκης Σκέρτσος με μια δήλωση που θύμιζε την ανάποδη ομιλία που περιγράφει ο Τζώρτζ Όργουελ στο 1984 είπε σχετικά με όσους έκλεισαν ραντεβού εμβολιασμού κάτω από την απειλή του προστίμου, είπε:

«Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής».

Έτσι κατά Σκέρτσο οι «απροστάτευτοι» τώρα «προστατεύθηκαν» καιρός είναι να προχωρήσουμε και σε άλλους «απροστάτευτους».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις