Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Λαμία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό κατοίκων στο χωριό Κόμμα

 


Σε επιφυλακή βρίσκεται η Λαμία, καθώς πλημμύρισε ο Σπερχειός λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκκένωση του χωριού Κόμμα, με τους πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ να χρησιμοποιούν βάρκες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, έχοντας και τη βοήθεια των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ότι όχημα είχαν στη διάθεσή τους.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το LamiaReport, o Αντιδήμαρχοw Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Ξεφλούδας, εμφανίζεται να κουβαλάει στην πλάτη έναν ηλικιωμένο.






Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι με την μπουλντόζα ή το τρακτέρ για να δει αν ο κόσμος είναι καλά και με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας απομάκρυναν εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια, όπως βλέπετε και στις επόμενες φωτογραφίες.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», είπε ο κ. Καραΐσκος.

Τα νερά του Σπερχειού έφτασαν μέχρι τη νότια πλευρά της πόλης, λίγο πιο κάτω από το ΤΕΙ Λαμίας, όπου ο δρόμος προς Κόμμα, Μοσχοχώρι και τα άλλα χωριά έχει κλείσει.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις