Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Μαφιόζικες εκτελέσεις αλλάζουν τον «χάρτη της νύχτας» στην Αττική: Τα συμβόλαια θανάτου κι οι ομάδες


 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος της νύχτας». Εκτελέσεις, προειδοποιητικά χτυπήματα και συμβόλαια θανάτου για το «μερίδιο στην πίτα» του οργανωμένου εγκλήματος.

Ήταν 3 Μαρτίου 2017 όταν άνοιξε ο κύκλος του αίματος στη νύχτα. Τότε χάθηκε η μπέσα και το κουμάντο στην «ελληνική Καμόρα».

Εκείνη την ημέρα, μαφιόζοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ, μπροστά στα μάτια του παιδιού του, έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, τον Βασίλη Γρίβα.

Ο bodybuilder δεν ήταν τυχαίος. Ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών».

Στην πιάτσα, οι μισοί τον φοβόντουσαν και οι άλλοι μισοί, ήταν υπό τις υπηρεσίες του. Υπήρχε και μια ομάδα που ήθελε να τον εξαφανίσει από προσώπου γης καθώς ήταν... πολλά τα λεφτά.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, η νύχτα αλλάζει συνεχώς όπως και τα πρόσωπά της. Στην επιφάνεια του υποκόσμου έρχονται κι άλλες μαφίες, όπως η αλβανική, η οποία επιχειρεί να κερδίσει τον έλεγχο περιοχών.

Τελευταία(;) εκτέλεση ήταν αυτή του «Dirty Harry» στο Γαλάτσι.

Τελευταίο προειδοποιητικό «χτύπημα»; Αυτό στη Γλυφάδα πριν λίγες μέρες.

Ενώ οι Αρχές δεν αποκλείσουν ανάμεσα στα «προειδοποιητικά», να είναι και η ανενεργή χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από καφετέρια στο Περιστέρι το πρωί της Τρίτης.

Οι ομάδες βγάζουν από τη μέση τους τελευταίους των ισχυρών και «τρομοκρατούν» όσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι με σκοπό να καταφέρουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα η οποία έχει μικρύνει κατά πολύ, με αποτέλεσμα οι δουλειές να γράφονται με αίμα ώστε να υπερισχύσει ο ισχυρότερος.

Οι τρεις σκληροί πυρήνες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν καλά το «μοίρασμα», αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις σκληρές ομάδες. Αυτή του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής και των Νοτίων Προαστίων. Ό,τι περισσεύει είναι και το «μήλον της έριδος» μεταξύ άλλων μικρότερων ομάδων.

Μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν υπογραφεί και εκτελεστεί περισσότερα από 25 συμβόλαια θανάτου.

Οι δράστες είναι επαγγελματίες. Σκοτώνουν και εξαφανίζονται δια παντός...

Η σφραγίδα «Ανεξιχνίαστο» μπαίνει σε δεκάδες ογκοδέστατους φακέλους.

Για να βρεις τον ένοχο, ακολούθα το χρήμα και συγκεκριμένα το βρώμικο χρήμα, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τη νύχτα.
Η πλειοψηφία όσων εμπλέκονται στα «σκοτεινά λημέρια», βρίσκονται πίσω από καφετέριες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πίσω από βενζινάδικα, αλλά και φούρνους.
Ο ανελέητος πόλεμος ξεκινά με την εκτέλεση Γρίβα και φουντώνει με την εκτέλεση Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Ύστερα ακολουθούν ο πρώην ΕΚΑΜίτης, Σπύρος Παπαχρήστος, τον Μάιο του 2018, ο «Μπούμπης» στους Αγίους Αναργύρους , ο «Καράφλας» στο Παλιό Φάληρο, η «Βella Mafia» στην Κηφισιά, ο «Κάβουρας» στα Ταμπούρια, ο Μάλαμας στο Χαϊδάρι και ο κύκλος του αίματος συνεχίζεται...

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις