Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Β.Πούτιν: «Ο Nord Stream II γέμισε με φυσικό αέριο και είναι έτοιμος για χρήση»

 


«Όλα είναι έτοιμα για να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου»

«Η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Νord Stream II,

που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία, έχει ολοκληρώσει την πλήρωση της με φυσικό αέριο και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο B.Πούτιν.

Πλέον το «μπαλάκι» για να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου βρίκσεται στην γερμανική πλευρά.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ. Επίσης ανέφερε ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα εξυπηρετήσει στη σταθεροποίηση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, καθώς και στην Ουκρανία, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί για το έργο του αγωγού, θα δουν μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «ακόμη και για την ίδια την Ουκρανία αυτό (η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream-2) θα μειώσει τις τιμές», «επειδή έναν σημαντικό όγκο ρωσικού φυσικού αερίου τον αγοράζουν με βάση τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού και η δεύτερη γραμμή του δίδυμου αγωγού έχει πληρωθεί με αέριο. Ο αγωγός περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις