Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Διχάζουν και προκαλούν: Αδιανόητη επίθεση «ειδικών» και ΜΜΕ σε ανεμβολίαστους - «Οι Έλληνες χρειάζονται πρόστιμο»

 


Το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνουν το τελευταίο 24ωρο «ειδικοί» και δημοσιογράφοι, οι οποίοι με διχαστικές και εκδικητικές δηλώσεις ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν και υποστήριξε ότι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν έρθει πιο νωρίς. 

«Νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η απόφαση να είχε παρθεί πιο νωρίς, αλλά η εξίσωση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του. Είναι δύσκολη απόφαση, όμως πρέπει να στηριχτεί από όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Εκείνη ήταν η στιγμή πο παρενέβη γεμάτος έπαρση και χτυπώντας το τραπέζι ο δημοσιογράφος του Mega Ιορδάνης Χασαπόπουλος σε μία αντίδραση που παίρνει Όσκαρ χαιρεκακίας:

«Και να σας πω και κάτι; Στο κάτω κάτω 500χιλ κόσμο αφορά. Είναι αυτοί που ανεβάζουν κατακόρυφα και τους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Όπως λέμε τώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ένστολους, τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί δεν παίρνει απόφαση η κυβέρνηση, όποιος πληρώνεται από το δημόσιο να εμβολιαστεί».

Σχετικά με την επέκταση του μέτρου σε άλλες κατηγορίες, όπως το δημόσιο, ο Ν.Τζανάκης τόνισε πως είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί, ωστόσο θα δημιουργήσει πρακτικό πρόβλημα ή και θέματα εθνικής ασφάλειας. «Μπορεί να δημιουργηθεί θέμα λειτουργίας του κράτους, όπως συνέβη και με τους υγειονομικούς», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο μέτρο, γιατί όπως υποστήριξε το πρόστιμο βεβαιώνεται μέσω ΑΑΔΕ.

«Θα μπορούσαν τα 100 ευρώ να κρατηθούν απευθείας από την σύνταξη, θα πίεζε περισσότερο τον κόσμο», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος. 

«Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως», πρόσθεσε ο καθηγητής. 

Ο καθηγητής επισήμανε μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο ελήφθη ορθώς, ωστόσο ανέφερε ότι δεν θα σταματήσει τον ιό από το να κυκλοφορεί αλλά θα μειώσει την πίεση στο σύστημα η υγείας. «Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό».

Την ίδια ώρα το ΣΚΑΪ αποφάσισε να δείξει πως αντιδρούν οι πολίτες στο χαράτσι των 100 ευρώ που επιβλήθηκε στους εμβολιασμένους και μάλλον έψαξε αρκετά για να βρει τους συγκεκριμένους πολίτες, καθώς ως δια μαγείας όλοι τους έβγαλαν μια κακία για τους ανεμβολίαστους και χαιρέτισαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Μάλιστα ακούστηκε από έναν πολίτη να λέει «100 ευρώ είναι πολύ φθηνά, να μπουν 300 και 500 ευρώ».


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις