Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο Θάνατος, η Πείνα, ο Πόλεμος και η Ασθένεια ανέκαθεν κυριαρχούσαν στον αβίωτο βίο της καθημερινότητας.

 


Νίκος Πρασσάς

Το 1939, λίγο πριν την έναρξη του Πολέμου και πριν φύγει με το τελευταίο καράβι από την Νορβηγία για τις ΗΠΑ, ο Βίλχεμ Ράιχ είχε

ανακαλύψει την οργονική ενέργεια και το 1940 κατασκεύασε εκεί τον θάλαμο θεραπείας με συγκέντρωση της ενέργειας αυτής στο εσωτερικό του. Μέσα στον θάλαμο σε περίοδο 15 λεπτών αναμονής του ασθενούς, θεράπευε τον καρκίνο και παθήσεις της καρδιάς. Ο οργανισμός FDA έπαυσε την λειτουργία του και τον φυλάκισε.

Ο Θάνατος, η Πείνα, ο Πόλεμος και η Ασθένεια ανέκαθεν κυριαρχούσαν στον αβίωτο βίο της καθημερινότητας. Οι κύριοι συντελεστές του άλυτου αυτού προβλήματος είναι η Πολιτική και η Νομοθεσία. Τα δύο (υπο)προϊόντα των Τεσσάρων ιπΠέων της Αποκάλυψης, η οποία αν και πειραγμένη για να κρύβεται στην μισή αλήθεια της από το πρωτότυπο κείμενό της, για να επαναλαμβάνεται στα πέρατα των αιώνων, αν και ως προειδοποίηση μόνον να αφυπνίζει, ότι μετά την γαλήνη ακολουθεί η μπόρα ή και το ανάποδο. Μην ασχολείστε λοιπόν σε ποία εποχή ακριβώς βρισκόμαστε, αφού ο Κόσμος προώρισται να Ζήσει, για να υπάρξει ο Άνθρωπος, από άνθρωπος ή υπάνθρωπ(ακ)ος όπως τον θέλουν και τον έχουν καταντήσει!

...

– Απαγορεύτηκαν τα αντιβιοτικά για πνευμονίες και γρίππη και, εσύ, πιστεύεις ακόμη ότι φροντίζουν για τη ζωή σου! Μα, πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι Ανθρωπάκο;

– Η μαζική ψυχολογία του φασισμού είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, φίλε μου.

– Επειδή το Σύστημα φανέρωσε το αληθινό του πρόσωπο;

– Το Σύστημα είναι ο Φασισμός, θα εννοείς...

– Ακριβώς! Αλλά πάντα έτσι ήταν, απλώς τώρα έπεσε το προσωπείο του, επειδή αλλάζει σε αυτό που ήταν προηγουμένως. Επωάζεται, και από σκώληξ μετατρέπεται σε πεταλούδα. Αυτή είναι εξ άλλου η δική τους ανακύκλωση κι όχι εξέλιξη που συμβαίνει σε εμάς τους ανθρώπους μέσω του Θανάτου, γι΄αυτό και ο δικός τους θάνατος είναι αδιέξοδος. Και επειδή ζουν από την ενέργειά μας, μας οδηγούν από τις στάνες (πόλεις) στα δικά τους λιβάδια –από το όνειρο μέσα στο Όνειρο του έως σήμερα Μάτριξ προς στο δικό τους ΟΝΕΙΡΟ μέσω της γενετικής μετάλλαξης. Αν και δυστυχής που βιώνω τον ζόφο, αισθάνομαι συνάμα και ευτυχής, επειδή θέλω να δω την κατάληξη. Μία φορά στα 10.000 χρόνια ζούμε την αλλαγή της Ιστορίας ή προς την αντίστροφη ανέλιξη της.

:

Ο Βίλχεμ Ράιχ το αποτύπωσε πολύ ορθά αυτό στο βιβλίο του «Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού», το 1933, και σήμερα είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει και στην ΕΕ. Το ερώτημά του ήταν γιατί οι μάζες στράφηκαν στον αυταρχισμό, παρ’ όλο που είναι ξεκάθαρα ενάντια στα συμφέροντά τους. Ανέλυσε «την οικονομική και ιδεολογική δομή της ιδιαίτερης γερμανικής κοινωνίας του 1928 ως το 1933, και πρότεινε στο βιβλίο του ως υγιή εναλλακτική μία μορφή «Εργατικής Δημοκρατίας» (δυστυχώς η απόλυτη δουλεία στην σημερινή της διάσταση), όπου αυτοί που «κάνουν» την πραγματική δουλειά παίρνουν τις αποφάσεις για το «τί», «πώς» και «γιατί». Υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε τον γερμανικό φασισμό (ναζισμός) έναντι του κομμουνισμού ήταν αυτός που επικρατούσε μέσω της αυξημένης σεξουαλικής καταστολής στην τότε Γερμανία –σε αντίθεση με την κάπως πιο φιλελεύθερη (μεταεπαναστατική) Ρωσία –αν και εκεί οι σημερινοί ΛΟΑΤΚΙ δεν θα τολμούσαν να φανερωθούν, αφού τους φυλάκιζαν ή τους εκτελούσαν, όπως κι ο Χίτλερ. Ζωντανό παράδειγμα στην Ελλάδα, ήταν ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος ο οποίος στην πρότερη καριέρα του ήταν χορευτής μπαλέτου, και επειδή του άρεζε το μακιγιάζ κ.ά. εκφράσεις έξω της πεπατημένης αρσενικής φορεσιάς, του ήρθε ντιρεκτίβα από το «κόμμα» να σταματήσει να τσιλιμπουρδίζει.

Ως παιδιά, τα μέλη του τότε Γερμανικού Προλεταριάτου έμαθαν από τους γονείς τους να καταστέλλουν σχεδόν κάθε σεξουαλική επιθυμία και αντ’ αυτού, να ξοδεύουν την καταπιεσμένη ενέργεια τους στον αυταρχικό ιδεαλισμό. Ως εκ τούτου, στους ενήλικες, τυχόν επαναστατικές και σεξουαλικές παρορμήσεις θα προκαλούσαν θεμελιώδες άγχος και επομένως χρησιμοποιείτο ο κοινωνικός έλεγχος για την μείωση του άγχους.

Ο φόβος της εξέγερσης, καθώς και ο φόβος της σεξουαλικότητας, «αγκυροβολήθηκαν» έτσι στη «δομή του χαρακτήρα» των μαζών της πλειοψηφίας. Αυτό επηρέασε τον παραλογισμό του «λαού» και επέτρεψε στην παράλογη «λαϊκιστική» ιδεολογία να ανθίσει. Η καταστολή της φυσικής σεξουαλικότητας στο παιδί, ιδιαίτερα της σεξουαλικότητας των γεννητικών οργάνων, κάνει το παιδί φοβισμένο, ντροπαλό, υπάκουο, φοβισμένο για την εξουσία, καλό και προσαρμοσμένο με την αυταρχική έννοια.

Παραλύει τις επαναστατικές δυνάμεις γιατί κάθε εξέγερση είναι φορτωμένη με άγχος. παράγει, αναστέλλοντας την σεξουαλική περιέργεια και την σεξουαλική σκέψη στο παιδί, μια γενική αναστολή της σκέψης και των κριτικών ικανοτήτων. Εν συντομία, ο στόχος της σεξουαλικής καταστολής είναι να δημιουργήσει ένα άτομο που θα είναι προσαρμοσμένο στην αυταρχική τάξη και που θα υποτάσσεται σε αυτήν παρά την δυστυχία και την κοινωνική υποβάθμιση. Να σημειώσω εδώ την περίπτωση των ηλικιωμένων που υποτάσσεται ευκολότερα και γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και υπακοής.

Αρχικά, το παιδί πρέπει να υποταχθεί στη δομή του αυταρχικού μικροσκοπικού κράτους, που είναι η οικογένεια, μία διαδικασία που το καθιστά ικανό να υποταχθεί αργότερα και στο γενικό εξουσιαστικό σύστημα. Η διαμόρφωση της αυταρχικής δομής λαμβάνει χώρα μέσω της ακύρωσης της σεξουαλικής αναστολής και του άγχους.

Πράγμα που συνέβη ακριβώς και στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια με την «επιλογή φύλου» από την σχολική εκπαίδευση ως και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσα από την διδακτέα ύλη μέχρις και τα σημερινά εμβόλια, τα οποία σηματοδοτούν την πλήρη αποδόμηση των παίδων και οριοθετούν μέσω της Μεγάλης Επανεκκίνησης την Νέα Τάξη Πραγμάτων κι όχι ανθρώπων.

Ο Ράιχ σημείωσε ότι ο συμβολισμός της σβάστικας, που προκαλεί τη φαντασίωση της πρωταρχικής σκηνής, έδειξε με θεαματικό τρόπο πώς ο ναζισμός χειραγωγούσε συστηματικά το συλλογικό ασυνείδητο ως ένα σπιράλ με κατεύθυνση της στατικής ανακύκλωσης στο μέλλον. Όπερ και σημαίνει, μια κατασταλτική οικογένεια, μία άθλια θρησκεία, ένα σαδιστικό εκπαιδευτικό σύστημα, η τρομοκρατία του κόμματος, ο φόβος της οικονομικής χειραγώγησης, ο φόβος της φυλετικής μόλυνσης και η επιτρεπόμενη βία κατά των μειονοτήτων. Να σημειωθεί ότι μειονότητα θα αποτελούν πλέον όχι μόνον οι Έλληνες στην χώρα τους, αλλά και οι λευκοί, οι οποίοι θα μειωθούν λόγω μπολιάσματος από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Στόχος δεν είναι ο ιός, αλλά η αφορμή. Στόχος είναι οι λευκοί, αφού κύριος στόχος είναι μετά την επικρατούσα φασιστική νοοτροπία του Κράτους να επιζήσουν οι υποταγμένοι που έχασαν την υπόστασή τους μέσω του Φόβου λόγω της πνευματικής τρομοκρατίας του τρόμου για την επιβίωση με ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», αφού πλέον για να κάνεις μία δουλειά θα είναι να υπηρετείς και να μην είσαι το «αφεντικό», όπως κάποτε. Η οικονομία καταλήγει πλέον και δια Νόμου στους Ιδιοκτήτες της. Στους ίδιους Ιδιοκτήτες που ανήκουν και οι χώρες. Μετανάστης στον τόπο σου και φυγάς ή αρνητής ή κρατούμενος, εάν δεν δέχεσαι πλέον να χειραγωγηθείς από το Σύστημα.

Ο Βίλχεμ Ράιχ συμπεραίνει ότι όλα λειτουργούσαν μέσα και μέσω της ατομικής (συλλογικής) ασυνείδητης ψυχολογίας των συναισθημάτων, τραυματικές εμπειρίες, φαντασιώσεις, λιβιδινικές οικονομίες. Ο όρος λιβιδινική οικονομία εκφράζεται μέσω της λίμπιντο που ρέει ενεργειακά από μια δομή ενορμήσεων, ενώ χρησιμοποιεί επίσης την ιδέα τής περί πολυμορφικής διαστροφής για την απόλαυση σε λεπτομέρειες για μάζες εντάσεων –βλ. το σημερινό σεξουαλικό διαστροφικό υπόστρωμα σε κάθε τομέα της ζωής και πτώσης των ηθικών και κοινωνικών αξιών. Έφτασε η δολοφονία ενός ανθρώπου, να θεωρείται ...ως «γυναικοκτονία», υποβαθμίζοντας και διαιρώντας τον ύψιστο υπαρξιακό όρο στα αντίστοιχα φύλα!

Και ούτω καθεξής με τα προαναφερόμενα, ώστε και η επικρατούσα ναζιστική πολιτική ιδεολογία και πρακτική να επιδεινώσει και εκμεταλλευτεί αυτές τις τάσεις την εποχή εκείνη. Όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα μέσω της εσκεμμένης φτώχειας λόγω lockdown που συνεπάγεται την οικονομική χρήση στο έπακρο όριο επιβίωσης, όσο και δια μέσου της ανάμιξης των πληθυσμών, που ελαττώνουν την κοινωνική μέριμνα, με τον όποιο βαθμό επικρατούσε μέχρι σήμερα στις ευρωπαϊκές χώρες ξεχωριστά.

Στην Ελλάδα η «λύση» προς τον κοροϊδολαό σημειώθηκε με την δήθεν φυλάκιση της ΧΑ, αφού ήταν γέννημα θρέμα των Μυστικών Υπηρεσιών της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ώστε δήθεν να εξαλειφθεί, και παράλληλα ο εκδηλούμενος Φασισμός από τα «προοδευτικά» κόμματα που στην πράξη συγκυβερνούν με το κυβερνόν κόμμα στο Ξενοβούλιο, να σε αποκαλούν πλέον «αλήτη», «κατώτερο πνευματικά άνθρωπο», και να υπακούς δίχως μία αντίρρηση σε μία παράνομη ιατρική πράξη, αφού το λένε οι «αριστεροί» και οι «μορφωμένοι» που είναι σοβαροί! Σοβαροί πωλητές ενός δηλητηρίου, που από ιατροί μετατράπησαν σε ιατρικοί επισκέπτες, θα προσθέσω, και τους οποίους εάν δεν σταματήσουμε χθες, ο Κόσμος θα γυρίσει ανάποδα.

Για τον Βίλχεμ Ράιχ, η καταπολέμηση του φασισμού σήμαινε πρώτα απ’ όλα επιστημονική μελέτη, δηλαδή χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της ψυχανάλυσης, γι΄αυτό και πρότεινε την «εργασιακή δημοκρατία». Μια αυτοδιαχειριζόμενη μορφή κοινωνικής οργάνωσης που θα διαφυλάξει την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αυτονομία του ατόμου και θα ενθάρρυνε την ευθύνη του και η κοινωνία θα βασιζόταν έτσι σε αυτές τις αρχές. «Η αγάπη, η δουλειά και η γνώση είναι οι πηγές της ζωής μας. Θα πρέπει επίσης να το κυβερνήσουν», κατέληξε στο τέλος.

Δυστυχώς η αγάπη, η δουλειά και η γνώση έχουν πλέον καταπατηθεί, εκμαυλισθεί και εξαφανισθεί και η μόνη λύση αντί της επιστήμης η οποία παραδόθηκε στην τεχνολογία για την πλήρη εξολόθρευση του ανθρώπου και την μετατροπή του σε ζόμπι, μας περίσσεψε μόνον η πολιτική που έγινε ο νεκροθάφτης του Συστήματος για να θάψει τον τελευταίο πολιτισμένο Άνθρωπο!


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις