Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Όσα έρχονται μετά τις γιορτές: Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα

 


Νέα μέτρα ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά τις γιορτές, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να μπει σε ένα μερικό lockdown. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, αναλύοντας ένα σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανάμεσα στα σκληρότερα μέτρα που εξετάζονται είναι η επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών.

Μελετάται επίσης το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης στις 12 μ.μ., ενώ όσον αφορά στην τηλεργασία, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στη διεύρυνσή της σε ποσοστό έως 60% στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Τα μέτρα αυτά εξετάζονται για τις πρώτες εβδομάδες του 2022, ενώ μέλει να φανεί το πόσο υπεύθυνοι θα είναι οι πολίτες προκειμένου να φρενάρει το κατά δυνατόν η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον.

Ισχυρή σύσταση για self test στα Ρεβεγιόν -2 δωρεάν

Μπορεί τελικά να μην προχώρησε το σενάριο για τα rapid test σε εμβολιασμένους, ωστόσο ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ισχυρή σύσταση διενέργειας self test για όσους θα διασκεδάσουν σε χώρους διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα, προκειμένου να δοθούν δύο δωρεάν self test στους πολίτες, μέσα στις γιορτές.

Αυτός θα είναι και ο οδικός χάρτης των μέτρων εν όψει της εορταστικής περιόδου, με την κυβέρνηση να μην ακολουθεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα ελέω της ραγδαίας επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις