Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Παταγώδης αποτυχία και προβλέψεις για τα… μπάζα!

 
Όμικρον: Παταγώδης αποτυχία στην «επιδημιολογική επιτήρηση» του ΕΟΔΥ και κυβερνητικές παλινωδίες ολκής. Το «κακό παράδειγμα» των προβεβλημένων επιστημόνων Μαγιορκίνη-Εξαδάκτυλου και η ανάγκη αξιοπιστίας πριν χαθεί τελείως η μπάλα!

Γιώργος Παπανικολάου

gpap@euro2day.gr

Για όσους δεν κατάλαβαν τι έχει συμβεί και πόσο….

πίσω είναι δήθεν η Ελλάδα στην επέλαση της Όμικρον, αρκεί να αναφέρουμε ότι η χώρα μας «έγραψε» χθες, περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από, την Ιταλία, την Πορτογαλία, ακόμη και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα κρούσματα, αναλογικά, έγραψαν μόνο η Δανία και η Γαλλία. (ως την ώρα που γραφόταν το κείμενο, δεν είχε ανακοινώσει κρούσματα η Ισπανία). Όχι ότι έχει σημασία, αλλά σε απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, βρεθήκαμε χθες δίπλα στη Ρωσία των… 140 εκατ. κατοίκων, όπου προφανώς δεν έχει ξεσπάσει ακόμη η Όμικρον!

Όπως προκύπτει από τα πρόσφατα λεγόμενα, τόσο του ΕΟΔΥ και της επιτροπής επιστημόνων, όσο και των στελεχών της κυβέρνησης, είχαμε το τελευταίο διάστημα μια παταγώδη αποτυχία επιδημιολογικής επιτήρησης, σε βαθμό που σοκάρει. Τα όσα συμβαίνουν, τα κρούσματα, τα λύματα, αποδεικνύουν ότι τα όσα π.χ. έλεγε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ (και επιδημιολόγος!) Θεοκλής Ζαούτης είχαν τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ανήκουστο να ανακοινώνουν τη Δευτέρα μέτρα για τις 03 Ιανουαρίου κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών, για να τα πάρουν πίσω, (ή μάλλον να τα φέρουν μπροστά) το μεσημέρι της… επόμενης ημέρας. Τι να πει κάποιος για τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον ομόλογο του της Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη που γυροβολάνε στα κανάλια περιφέροντας τοποθετήσεις ala cart;

Πραγματικός τραγέλαφος, που βεβαίως απαιτεί απάντηση και σε ένα «καυτό» ερώτημα. Για ποιο λόγο συνεδρίασε Δευτέρα η Επιτροπή; Και μάλιστα Δευτέρα μετά το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων; Σε ποια στοιχεία στήριξε τις αποφάσεις της; Τι ακριβώς θα μπορούσε να διαπιστώσει, σε σχέση με το τι συνέβη στο τριήμερο αυτό, την αμέσως επόμενη μέρα;

Η απάντηση βεβαίως είναι… τίποτε. Για αυτό και καταλήξαμε σε τραγέλαφο, διότι καταφανώς η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα για να ευλογήσει «προειλημμένες» αποφάσεις, τις οποίες απαξίωσε η Όμικρον μέσα σε λίγες ώρες!

Η μανία της προβολής και οι προβλέψεις για τα… μπάζα

Ίσως ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι προβεβλημένα μέλη της όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προχώρησαν σε δηλώσεις και προβλέψεις το βράδι της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης, που αποδεικνύονται ιλαροτραγικές (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο) και σίγουρα όχι αντάξιες επιστημόνων που σέβονται τον εαυτό τους και θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί, μετά από δύο χρόνια πανδημίας (και τηλεόρασης) ότι ο κόσμος βλέπει, ακούει, θυμάται και κρίνει.

Ο κ. Μαγιορκίνης γνωρίζοντας ότι είχαμε πάνω από 9000 κρούσματα σε περίπου δεκαπλάσια τεστ, έσπευσε το βράδυ της Δευτέρας να «εκτιμήσει», ότι χθες Τρίτη θα είχαμε περίπου 12.000 κρούσματα (μόλις τρεις μέρες νωρίτερα βέβαια στις 24/12 «έβλεπε» ότι θα ξεπεράσουμε τα 10.000 κρούσματα το… Γενάρη, κι έπεσε όσο έξω θα μπορούσε να πέσει κάποιος.

Έσπευσε επίσης το βράδυ της Δευτέρας, να δηλώσει ότι τα μέτρα μπορούν να περιμένουν τον Γενάρη, διότι δεν περιμένουμε νέα πίεση στο σύστημα υγείας: «Με βάση όλες τις μελέτες για τις νοσηλείες θα χρειαστεί 5πλάσιος αριθμός κρουσμάτων για να δημιουργηθεί η ίδια πίεση στο σύστημα υγείας που δημιουργείται λόγω Δέλτα. Δηλαδή όταν φτάσαμε εμείς τα 7.000 κρούσματα για να δούμε την ίδια πίεση στο ΕΣΥ με την Όμικρον απαιτούνται 35.000 κρούσματα».

Ποιες ακριβώς είναι όλες αυτές οι μελέτες που δείχνουν ότι η Όμικρον είναι ακριβώς στο 20% της Δέλτα σε νοσηλείες και θανάτους επί των κρουσμάτων, δεν μας είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Γνωρίζουμε όμως ότι αρκετοί άλλοι επιστήμονες διεθνώς, όχι μόνον περιμένουν περισσότερα στοιχεία για να βγάλουν συμπεράσματα για την Ευρώπη ( όπου δεν έχει καλοκαίρι όπως στη Νότιο Αφρική, ούτε μέσους όρους ηλικίας στα 27-28 χρόνια) αλλά και μεταξύ της Ευρώπης, σε πληθυσμούς με υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων, όπως η Ελλάδα.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως αισθάνεται σήμερα ο κ. Μαγιορκίνης κι αν έχει έτσι κι αλλιώς ξεχάσει ότι στην Ελλάδα έχουμε ήδη πάνω από 630 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία, οπότε δε χρειάζονται και πολλοί ακόμη για να «κρασάρει» εντελώς το ΕΣΥ!

Από κοντά βεβαίως και ο κ. Εξαδάκτυλος ο οποίος το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν σπάσει τα… καντράν η καταμέτρηση κρουσμάτων, όχι μόνο δήλωσε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος να ληφθούν τα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως άλλες χώρες στην Ευρώπη «κλείνουν» γιατί είναι… τρεις εβδομάδες μπροστά στην πορεία της πανδημίας, (σ.σ. καλά πήγε κι αυτό) αλλά έσπευσε να «μαντέψει» ως Κάλχας, ότι το 2022 θα είναι “virus free” χρονιά και ότι θα φάμε…. λαγάνα με ηρεμία! Προφανώς, μιλάει με το Θεό.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις