Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ευτελισμός: Διαρροές ότι ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας παρέλαβε την μελέτη Τσιόδρα - Ο ίδιος το αρνείται


 Σε ευτελισμό της κυβέρνησης μετατρέπεται το ζήτημα της μελέτης των Τσιόδρα-Λύτρα καθώς επιχειρήθηκε να το "ρίξουν" στον γγ Δημόσιας Υγείας από μέρους των κυβερνητικών στελεχών για να καλύψουν προφανώς τον Κ.Μητσοτάκη (ο οποίος δήλωνε σε συνέντευξη ότι ο ο Σ.Τσιόδρας των ενημερώνει 3 φορές την εβδομάδα!).

Σύμφωνα με το MEGA αυτός που παρέλαβε την έρευνα του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και του  αναπληρωτή καθηγητή, Θεόδωρου Λύτρα σχετικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ, η οποία πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, ήταν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Μάλιστα,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης, δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Η κατευθυνόμενη προσπάθεια να καταστεί ο έγκριτος και καταξιωμένος καθηγητής –και μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας- Παναγιώτης Πρεζεράκος «αποδιοπομπαίος τράγος» στην υπόθεση της μελέτης των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, φαίνεται να ανακρούει πρύμναν.

Η αντίδραση του καθηγητή ήταν άμεση και με δήλωσή του σε ιστοχωρο τόνισε ξεκάθαρα: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα», ακυρώνοντας έτσι το… τρικ για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συγκάλυψη των ευθυνών της Κυβέρνησης για κακούς χειρισμούς.

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος  φαίνεται πως θα απομακρυνθεί από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως ο καθηγητής Θ. Λύτρας δίνει την δική του απάντηση προς εκείνους που αμφισβητούν την μελέτη. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο καθηγητής είπε: «Όποιος έχει αντιρρήσεις για την έρευνά μας μπορεί να την προσβάλει» και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να μην έχουμε φτάσει στο ονομαστικό όριο των κλινών ΜΕΘ που διαθέτουμε, αλλά αυτό ήταν το κεντρικό μας μήνυμα. Δηλαδή, ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο ονομαστικό όριο. Πάνω από τους 400 ασθενείς φαίνεται στατιστικά σημαντική αύξηση της θνητότητας.

Κάποιος, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΕΣΥ, εντός ΜΕΘ, τώρα που έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους έχει χειρότερες πιθανότητες να ζήσει σε σχέση με κάποιον που νοσηλεύεται σε ήρεμη περίοδο. Και αυτό συμβαίνει από πολύ χαμηλά νούμερα».

Θυμίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις