Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Που αποσκοπούν οι ΗΠΑ με μία νέα κρίση στην Ουκρανία: Να αποβάλουν το ρούβλι από τις συναλλαγές


 Οι Αμερικανοί θέλουν να επιβάλλουν κυρώσεις τύπου Ιράν και μετά ακολουθεί η Κίνα

Οι ΗΠΑ θέλουν με κάθε τρόπο να προκληθεί η Ρωσία ώστε να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τον βασικό τους σχεδιασμό έναντι της Ρωσίας.

Θέλουν να πετάξουν την Ρωσία εκτός του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος ακριβώς όπως έχουν κάνει και με το Ιράν αποκλείοντας το ρούβλι από τις παγκόσμιες συναλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλούνται πηγές από ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν νέο πακέτο κυρώσεων κατά των μεγάλων ρωσικών τραπεζών και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων .

Μιλάμε για τον αποκλεισμό της Μόσχας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT και για το ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος της μετατροπής του ρουβλίου σε δολάριο, ευρώ ή βρετανική λίρα.

Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί θα πραγματοποιηθούν «σε περίπτωση εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία», δηλαδή όταν με κάθε τρόπο και μέσον δεν θα έχουν τηρηθεί οι συμφωνίες του Μινσκ ώστε να αναγκαστεί η Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά.

Την ίδια στιγμή, το Bloomberg πιστεύει ότι αυτό «θα χτυπήσει τους απλούς πολίτες» με σαφή σχεδιασμό να ανατραπεί μελλοντικά ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν καθώς είναι αυτός που παρέλαβε μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα το 2000 και την μετέτρεψε σε μία υπερδύναμη που πλέον προσφέρει υψηλό βιωτικό επίπεδο στους πολίτες της.

Ουκρανικό ζήτημα

Τους τελευταίους μήνες, δυτικά μέσα ενημέρωσης και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν επικεντρωθεί στο γεγονός ότι η Ρωσία φέρεται να προετοιμάζει μια εισβολή στην Ουκρανία, μεταφέροντας τα στρατεύματά της στα σύνορα αν και οι μεταφορές αυτές λαμβάνουν χώρα σε απόσταση 250 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

Όπως σχολίασε πολλές φορές ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ για την κατάσταση, «η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά την κρίση της - αυτό δεν απειλεί κανέναν και δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν».

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα ρωσικά σύνορα, δημιουργώντας άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για κακόβουλη προπαγάνδα.

Οι οικονομικές κυρώσεις με αποκλεισμό του ρουβλιού από τις αγορές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Μόσχα, η οποία θα έχει μόνο μία εναλλακτική: Την δημιουργία, με τις χώρες της Ανατολής ενός εντελώς νέου παράλληλου οικονομικού συστήματος σε σχέση με το καθιερωμένο δυτικό το οποίο στηρίζεται στο δολάριο και την χρήση του.

H Kίνα γνωρίζει ότι αμέσως μετά την Ρωσία έρχεται η σειρά της και θα χτυπηθεί άμεσα ο «Δρόμος του Μεταξιού».

Πεκίνο και Μόσχα έχουν κάνει πολλές κινήσεις για να «αποδολαριοποιήσουν» τις μεταξύ τους συναλλαγές αλλά πλέον θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις