Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΥ: «Ενισχυτική δόση μόνο σε ανοσοκατασταλμένους» - Ο ΠΟΥ εκθέτει την κυβέρνηση που θέλει να εμβολιάζει ασταμάτητα


 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά αναμνηστική δόση μόνο για ανοσοκατασταλμένους την ώρα που η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες με πρόστιμα και περιορισμούς

Η συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα εμβόλια συνιστά οι ανοσοκατεσταλμένοι ή αυτοί στους οποίους έχει χορηγηθεί αδρανοποιημένο εμβόλιο να λάβουν ενισχυτική δόση εμβολίου κατά του COVID-19.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιτροπής. Πολλές χώρες έχουν προχωρήσει στην χορήγηση ενισχυτικών δόσεων, έχοντας στο επίκεντρο των εκστρατειών τους τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, αλλά οι ανησυχίες για τη νέα παραλλαγή Όμικρον έχουν ωθήσει κάποιες να επεκτείνουν τη χρήση των αναμνηστικών δόσεων σε ευρύτερο μερίδιο του πληθυσμού τους.

Με τα ποσοστά εμβολιασμού να είναι ανησυχητικά χαμηλά σε μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τους τελευταίους μήνες ότι η χορήγηση των πρώτων δόσεων, και όχι των αναμνηστικών, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα.

Η σημερινή σύσταση έγινε έπειτα από τη σύνοδο της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση την Τρίτη που είχε στόχο να αξιολογηθεί η ανάγκη για αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Η αποτίμηση αυτή ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις οδηγίες που είχαν δοθεί τον Οκτώβριο.

Στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της SAGE Αλεχάντρο Κραβιότο σημείωσε ότι τα εμβόλια παρέχουν ένα ισχυρό επίπεδο προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης για τουλάχιστον έξι μήνες, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία ελαττώνεται κατά της σοβαρής νόσησης στους ηλικιωμένος και σε αυτούς με υποκείμενα νοσήματα.

«Προς το παρόν συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάγκη για ισότητα στη διανομή (των εμβολίων) και την χρήση μιας τρίτης δόσης μόνον σε αυτούς», με προβλήματα υγείας ή ανθρώπους που έχουν λάβει αδρανοποιημένο εμβόλιο, υπογράμμισε.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις