Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Το τέλος των εμβολίων: Οι «Βig Pharma» «ξεστοκάρουν» και φέρνουν καινούργια για να εμβολιάσουν εκ νέου τους πολίτες

 


Οδεύουμε προς το τέλος των υπαρχόντων εμβολίων, καθώς όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία δεν πιάνουν την μετάλλαξη Όμικρον, κάτι που επί της ουσίας θα τα καταστήσει άχρηστα. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης που συνδέεται με το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.

Ο ΠΟΥ, στην εβδομαδιαία επικαιροποιημένη έκθεσή του για την επιδημία, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει καλύτερα κατανοητή η έκταση στην οποία η Όμικρον μπορεί να διαφύγει την ανοσία που έχει επιτευχθεί είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω νόσησης.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, ο συνολικός κίνδυνος που συνδέεται με το νέο ανησυχητικό στέλεχος Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε ο οργανισμός, απηχώντας τα σχόλια αξιωματούχων του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες.

Όλο αυτό δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τη μανία των «Big Pharma» και των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν όλους τους πολίτες άμεσα και με όσες περισσότερες δόσεις γίνεται, καθώς σύντομα τα συγκεκριμένα εμβόλια θα είναι άχρηστα και θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα εμβόλια, τα οποία θα πιάνουν την μετάλλαξη. 

Την ώρα που ο ΠΟΥ έκανε την σχετική ανακοίνωση η Moderna γνωστοποιούσε ότι ξεκινά δοκιμές για νέο εμβόλιο. 

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο που θα είναι σχεδιασμένο να στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον στις αρχές του νέου έτους, δήλωσε το πρωί στο βρετανικό Sky News ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της εταιρείας Δρ Πολ Μπέρτον.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά από «πολύ έντονη δραστηριότητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους», τα πρώτα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται πιθανώς στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022.

Ο Δρ Μπάρτον είπε ότι η ανοσία και η προστασία από τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna και άλλων εταιρειών έναντι της Όμικρον φθίνει ακόμα και κατά 40 φορές μετά από τρεις με έξι μήνες. Τόνισε, όμως, πως με την ενισχυτική δόση η ανοσία αυξάνεται ξανά σε υψηλό βαθμό. «Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ενισχυτική δόση μπορεί να προστατεύει έναντι της παραλλαγής Όμικρον», είπε ο επιστήμονας της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας το εμβόλιο της οποίας χορηγείται ως τρίτη δόση στο Ην. Βασίλειο, μαζί με εκείνο της Pfizer.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις