Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Συγκέντρωση υγειονομικών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 


Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα υγειονομικοί υπάλληλοι συμμετέχοντας στην 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις ιατρικές δομές της Θεσσαλονίκης, διεκδικούν μεταξύ άλλων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής Εργασίας, αύξηση μισθών και υγειονομικό επίδομα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και άρση των αναστολών εργασίας.

Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι σε νοσοκομεία με δηλώσεις τους έκαναν λόγο για τεράστια προβλήματα τα οποία συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια, όπως και οι ελλείψεις που σύμφωνα με τους ίδιους κάθε μέρα επιδεινώνονται.

Αντί να έχουμε ενισχύσεις στα νοσοκομεία έχουμε μειώσεις στο προσωπικό, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Χρήστος Τζελέπης

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να βρεθούν νέες κλίνες ΜΕΘ για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ζήτησε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

«Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας βλέπουμε στον προϋπολογισμό ότι μειώνει τα κονδύλια κατά 279 εκατομμύρια και κατά 69 εκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα υποστελέχωση είναι τόσο βαθιά που από τις αρχές του 2020 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021, μόνο μόνιμοι υπάλληλοι αποχώρησαν περίπου 2000» είπε από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θανάσης Τασιούδης

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν και μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, τα οποία για άλλη μία φορά ζητούν την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών.

Όπως λένε και σε ψήφισμα τους η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη και οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν ξεπεράσει τα όρια της πληρότητας ενώ, άνθρωποι διασωληνωμένο ντε σε ακατάλληλους χώρους, ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο κι όλα αυτά ενώ ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε χώρους covid με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας να βρίσκουν τις πόρτες του δημοσίου συστήματος υγείας κλειστές και να παραιτούνται από κάθε ιατρική φροντίδα ακόμα και από τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Ζητώντας την στήριξη των κατοίκων της γειτονιάς της Τούμπας, τα μέλη του κοινωνικού ιατρείου καλούν σε νέα συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Λοιμωδών, με αίτημα το νοσοκομείο να ξανανοίξει στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις