Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Θερίζει» τους τριπλά εμβολιασμένους ο Covid-19: Πέθανε 62χρονος συγγενής γνωστού ποινικολόγου - Προχωρά σε μηνύσεις

 


«Βράζει» η οικογένεια ενός 62χρονου, ο οποίος παρόλο που είχε εμβολιαστεί με τρεις δόσεις νόσησε από Covid-19 και πέθανε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός που έταξε «απόλυτη ασφάλεια» σε όσους κάνουν την τρίτη δόση διαψεύστηκε γι' ακόμη μια φορά, καθώς μετά τον θάνατο του μοναχού, ο οποίος πέθανε λίγο μετά την τρίτη δόση, ένας ακόμη θάνατος τριπλά εμβολιασμένου βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Μάλιστα αυτή τη φορά ο θάνατος ήρθε σε ξάδελφο του γνωστού ποινικολόγου, Νίκου Διαλυνά, ο οποίος προχώρησε σε μηνύσεις για την διασπορά του κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη. Να θυμίσουμε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε κέντρα αποκατάστασης ηλικιωμένων είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι. 

Ο θάνατος του 62χρονου τρόφιμου -πλήρους εμβολιασμένου και με τις τρεις δόσεις- προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Διαλυνά, η οποία με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.

Παράλληλα ζητά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και ιστολογικών εκθέσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός ανάμεσα σε 26 τρόφιμους της μονάδας.

Η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα και ζητά την εξέταση των ιατρικών βιβλίων που τηρούνται τόσο Ιπποκράτειο όσο και στην υγειονομική δομή, ενώ κάλεσε τον κ. Διαλυνά να παρουσιαστεί ενώπιόν του στις 13 Δεκεμβρίου.

Εκείνο που απασχολεί την οικογένεια του άτυχου άνδρα είναι το γεγονός ότι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με τιμή αιματοκρίτη 15, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Επίσης, ενώ παρουσίαζε μεγάλες και παραμελημένες κατακλίσεις αναγκάστηκε να περιμένει στην εφημερία του Ιπποκράτειου τουλάχιστον οκτώ ώρες σε φορείο, δεδομένου ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το ΕΣΥ. 

Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, καθώς επίσης αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του ξαδέλφου του.

Σύμφωνα με καταγγελία που είχε φτάσει στο ThessToday.gr στο κέντρο αποκατάστασης στη Θέρμη είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή ατόμων που δεν περιθάλπονταν στη συγκεκριμένη δομή. Λίγες ημέρες μετά, 26 τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊός, από τους οποίους οι 12 χρειάστηκε να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο, εκ των οποίων οι πέντε τελικά έχρηζαν νοσηλείας.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις