Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Θ.Λύτρας σε Μ.Γκάγκα για μονοκλωνικά: «Μήπως να εξηγούσατε επίσημα το σκεπτικό πίσω από την διεύρυνση των κριτηρίων;»


 Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι διευρύνονται τα κριτήρια για την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων. 

Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter, το οποίο επί της ουσίας υποστήριζε ότι η κυβέρνηση άργησε πολύ για να το πράξει αυτό, ενώ από την άλλη αναφερόταν και στις παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη. 

Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες αναρτήσεις με τις οποίες έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα μονοκλωνικά. 

Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν στην ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα ήταν και ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λύτρας.

«Μήπως θα ήταν καλό να εξηγηθεί επίσημα στον κόσμο το σκεπτικό πίσω από την (πολύ μεγάλη) διεύρυνση των κριτηρίων, δεδομένου ότι οι δόσεις που έχουμε προμηθευτεί σίγουρα δεν πολλαπλασιάστηκαν ξαφνικά; Με την ειλικρίνεια χτίζεται η εμπιστοσύνη», έγραψε ο Θ.Λύτρας κάτω από την ανάρτηση της Μ.Γκάγκα. 


Να θυμίσουμε ότι η Μ.Γκάγκα είχε γράψει τα εξής: «Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις