Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Τουρκία: Σε τρομερό επίπεδο εξαθλίωσης οι πολίτες – Πουλούν τα ψυγεία τους για να ζήσουν, «οι κατσαρόλες ρίχνουν κυβερνήσεις» λέει βουλευτής του Ερντογάν


 Τουρκία: Στο πετσί τους έχουν αρχίσει να νοιώθουν οι γείτονες την φτώχεια που πλήττει τη χώρα και αυτό αποτυπώνεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Fox .

Οι Τούρκοι πολίτες νιώθουν στο «πετσί» τους την φτώχεια που πλήττει την χώρα κι αυτό αποτυπώνεται

H κατάσταση είναι δραματική, με έναν πατέρα να αναγκάζεται να πουλήσει το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, όπως αποκαλύπτει το εν λόγω ρεπορτάζ.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ.

Τουρκία: Η ατάκα-μήνυμα βουλευτή του Ερντογάν

Κι ενώ ο Ταγίπ  Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμήσει την οικονομική εξαθλίωση , βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και  σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις