Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Valery Gerasimov: «Έχουμε θέσει σε ετοιμότητα το 95% των πυρηνικών δυνάμεων για παν ενδεχόμενο»


 Η δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ έθεσε σε συναγερμό την Μόσχα που δεν εμπιστεύεται την Ουάσινγκτον

Παρά την αρχική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μία σχετική αποκλιμάκωση στην κρίση της Ουκρανίας μετά την συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Β.Πούτιν, η Μόσχα ετοιμάζεται ακόμα και για το απευκταίο σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου.

Η πιθανή στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας έθεσε σε ετοιμότητα το 95% του συνόλου των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

Η κίνηση αυτή είναι απάντηση στην ανεύθυνη δήλωση Αμερικανού Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ, που ζητά από τον πρόεδρο Μπάιντεν «να χτυπήσει απροειδοποίητα την Ρωσία με πυρηνικά όπλα» προφανώς θεωρώντας πως έτσι οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν τα καταστροφικά ρωσικά πυρηνικά αντίποινα και θα μπορούν να ηγεμονεύουν ανενόχλητες στον υπόλοιπο πλανήτη.

Μιλώντας σε ενημέρωση με τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών ακόλουθων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov μίλησε για την ετοιμότητα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνολικά. 

Χαρακτήρισε τη διατήρηση υψηλής ετοιμότητας του πυρηνικού δυναμικού της χώρας «ένα από τα κύρια καθήκοντα για την αύξηση των μχητικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Gerasimov σημείωσε επίσης τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για αύξηση του μαχητικού δυναμικού τους συνολικά.

«Κατά τη διάρκεια του έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιλύουν καθήκοντα για να αυξήσουν το μαχητικό δυναμικό τους, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, βελτιώνοντας τη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων και των οπλικών συστημάτων, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού », είπε ο Gerasimov.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σημείωσε ότι «στην παρούσα κατάσταση, η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές της για την ενίσχυση της αμυντικής της ικανότητας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ασφάλεια της χώρας».

Το 95% των εκτοξευτών των επίγειων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων (SNF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σε ετοιμότητα για πολεμική χρήση, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov σε ενημέρωση προς τους στρατιωτικούς ακόλουθους ξένων κρατών.

«Στις επίγειες στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, περισσότερο από το 95% των εκτοξευτών διατηρούνται σε συνεχή ετοιμότητα για πολεμική χρήση».

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε επίσης ότι «οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις συνεχίζουν να επανεξοπλίζονται με Yars και προετοιμάζονται για πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος Avangard».

«Στο εγγύς μέλλον, ένα άλλο πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους Bulava θα εισαχθεί στη σύνθεση μάχης των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων », ανέφερε ο Gerasimov σύμφωνα με το RIA Novosti .

«Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας διασφαλίζει τη λύση των προβλημάτων αποτροπής.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις που καθορίζονται από τη Συνθήκη για τα Μέτρα για την Περαιτέρω Μείωση και Περιορισμό των Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων (START-3)», δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν τα συστήματα αεράμυνας. 

Το βίντεο της επίσκεψης δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Αμερικανοί ειδικοί επισκέφτηκαν αεροπορικές βάσεις, εξέτασαν μαχητικά και παρατήρησαν τις ασκήσεις. Η επίσκεψη θα διαρκέσει μια εβδομάδα. 

Νωρίτερα, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ανέπτυξε άρματα μάχης και πρόσθετες μονάδες κοντά στα σύνορα.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις