Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Βιέννη: Δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί πάλι στους δρόμους - «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού»!


 Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σήμερα και παρά τις γιορτές των Χριστουγέννων  για ακόμη μια φορά στην  πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, για να διαμαρτυρηθούν για τα υποχρεωτικά εμβόλια του κορωνοϊού και τις εντολές κατ' οίκον περιορισμού για όσους δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο!

Η αστυνομία εκτίμησε την σημερινή συγκέντρωση στα 10.000 άτομα, οι διοργανωτές  όμως μιλούν τουλάχιστον για τους διπλάσιους την τελευταία σε μια σειρά τεράστιων διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο από τότε που η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που δήλωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τον COVID-19.

 «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού», έγραφε ένα πανό διαμαρτυρίας. «Δεν είμαι νεοναζί ή χούλιγκαν», έγραφε ένα άλλο. «Αγωνίζομαι για την ελευθερία και ενάντια στο εμβόλιο».

Ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο για όλους τους κατοίκους άνω των 14 ετών, εκτός από την περίπτωση απαλλαγής για λόγους υγείας.


"Κανείς δεν θα εμβολιαστεί με τη βία", είπε η κυβέρνηση, αλλά βέβαια όσοι αρνηθούν τον εμβολιασμό θα πρέπει να πληρώσουν ένα αρχικό πρόστιμο 600 ευρώ (670 $), το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αυξηθεί σε 3.600 ευρώ (4.000 $) εάν δεν διευθετηθεί.

«Μπορεί να μην υπάρχει «φυσική» βία, υπάρχει όμως οικονομική όπως και οικονομικός εκφοβισμός, κάτι που κάνει την πράξη εξίσου βίαιη», απάντησε ένας εκ των οργανωτών της σημερινής διαδήλωσης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις