Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Β.Πούτιν σε Τ.Μπάιντεν: «Μην κάνεις αυτό το κολοσσιαίο λάθος»

 


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία θα αποτελούσε «κολοσσιαίο λάθος» και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη διακοπή των σχέσεων ανάμεσά τους.

Η συζήτηση ήταν «ειλικρινής» και «ουσιαστική», είπε ο διπλωματικός σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας Γιούρι Ουσάκοφ στον Τύπο μετά τη συνδιάλεξη των δύο ηγετών, η οποία διήρκεσε κάπου πενήντα λεπτά.

Πάντα σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα, οι ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθούν οι διμερείς συνομιλίες μέσα στον Ιανουάριο.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, είπε στον Β.Πούτιν ότι η Ουάσινγκτον θα αντιδρούσε με «αποφασιστικό τρόπο» σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. «Κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους θα αντιδράσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η οποιαδήποτε διπλωματική πρόοδος στις αμερικανορωσικές σχέσεις περνάει από την «αποκλιμάκωση» στην Ουκρανία, επέμεινε η κυρία Ψάκι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις