Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

XAMOΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ / Ο ιστότοπος του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας χτυπήθηκε από χάκερ, KATEBAΣΑΝ Και διέγραψαν δεδομένα εμβολιασμού


 ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ, 10 Δεκεμβρίου (Reuters) - Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ο ιστότοπός του χτυπήθηκε την Παρασκευή από επίθεση χάκερ που κατέστρεψε πολλά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός με πληροφορίες για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και ενός άλλου που χρησιμοποιείται για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση ανέβαλε για μια εβδομάδα την εφαρμογή νέων απαιτήσεων υγείας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βραζιλία λόγω της επίθεσης.

«Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής υπέστη ένα περιστατικό που έθεσε προσωρινά σε κίνδυνο ορισμένα από τα συστήματά του... τα οποία επί του παρόντος δεν είναι διαθέσιμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η αστυνομία είπε ότι ερευνά την επίθεση.

Οι φερόμενοι χάκερ, που αποκαλούν τους εαυτούς τους Lapsus$ Group" δημοσίευσαν ένα μήνυμα στον ιστότοπο λέγοντας ότι τα εσωτερικά δεδομένα είχαν αντιγραφεί και διαγραφεί. "Επικοινωνήστε μαζί μας εάν θέλετε πίσω τα δεδομένα", είπε, σε μια προφανή επίθεση ransomware.

Το μήνυμα, το οποίο περιελάμβανε στοιχεία επικοινωνίας e-mail και Telegram, είχε αφαιρεθεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά η ιστοσελίδα ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας, ενώ τα δεδομένα χρήστη στην εφαρμογή ConectSUS που παρέχει στους Βραζιλιάνους πιστοποιητικά εμβολιασμού είχαν εξαφανιστεί.

Το υπουργείο είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των συστημάτων του. Σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ροντρίγκο Κρουζ είπε ότι η πρόσβαση στα δεδομένα εμβολιασμού δεν είχε ακόμη ανακτηθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Ο Κρουζ είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να πούμε εάν τα δεδομένα είχαν χαθεί.

Σύμφωνα με τα μέτρα που αποφασίστηκαν την Τρίτη https://www.reuters.com/world/americas/bolsonaro-dismisses-vaccination-requirement-entry-into-brazil-2021-12-07, αφού ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο αντιτάχθηκε στη χρήση διαβατηρίου εμβολίου, Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βραζιλία θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να υποβληθούν σε εξετάσεις για COVID-19.

Η απαίτηση επρόκειτο να ξεκινήσει το Σάββατο, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι θα αναβληθεί για μια εβδομάδα, καθώς τα δεδομένα εμβολιασμού δεν ήταν προσβάσιμα στο διαδίκτυο μετά την επίθεση.

Οι φόρμες ανίχνευσης του COVID-19 για τους αφιχθέντες επιβάτες αεροπορικών εταιρειών εξακολουθούσαν να είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής υγείας Anvisa, ο οποίος δεν ήταν στοχευμένος.

ΠΗΓΗ

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις