Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ζωή με ενοίκιο στις «Big Pharma»: Από σήμερα τα ραντεβού για 3η δόση στους 3 μήνες

 


Στους τρεις μήνες θα κάνουν την «αναμνηστική» δόση για τον κορωνοϊό από σήμερα, Σάββατο (04/12), οι πολίτες. 

Πολίτες που πλέον έχουν γίνει και με τον πλέον επίσημο τρόπο πελάτες των «Big Pharma», καθώς ανά τρεις μήνες -όπως όλα δείχνουν αυτό θα ισχύει και για τις επόμενες δόσεις, ασχέτως αν το διαψεύδουν μέχρι στιγμής- θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να ανανεώσουν το «πάσο ελευθερίας» τους. 

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η μετάλλαξη Όμικρον άλλαξε τα δεδομένα και γι' αυτό η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται στο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Βεβαίως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν φτιαχτεί για το στέλεχος Άλφα και προς το παρόν δεν πιάνουν απόλυτα την Όμικρον, οπότε δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό, αφού πάλι και με την τρίτη δόση ο εμβολιασμένος δεν θα είναι προστατευμένος για την Όμικρον. 

Ποιους αφορά

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για τον ορισμό τρίτης δόσης (emvolio.gov.gr) έχει ήδη ανοίξει και τονίστηκε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα, αποφάσισε ότι το ενδιάμεσο διάστημα ανάμεσα στη δεύτερη δόση και στην επαναληπτική σε πολίτες άνω των 18 ετών, μειώνεται από τους έξι μήνες στους τρεις.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έθεσε τα δεδομένα και προχώρησε στη σχετική απόφαση, εκτιμώντας τα επιστημονικά δεδομένα και της πατρίδας μας και άλλων χωρών, όπως π.χ. του Ισραήλ που έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών. Υπάρχουν και άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, που έχει προχωρήσει στους τρεις μήνες και άλλες στους πέντε μήνες».

Όσον αφορά στους νοσήσαντες από κορωνοϊό, ο ίδιος ανέφερε πως τρεις μήνες μετά τη διάγνωσή τους θα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση (προς το παρόν) να εμβολιαστούν πριν το εξάμηνο.

Τα εμβόλια και πώς κλείνουμε ραντεβού

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την προαναφερθείσα διαδικτυακή πλατφόρμα και αφού ταυτοποιηθούν με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ, μπορούν και να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολίου.

Άτομα που έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις είτε με Pfizer/BioNTech είτε με Moderna είτε με AstraZeneca, τότε θα εμβολιαστούν στην τρίτη δόση είτε με Pfizer/BioNTech είτε με Moderna, δηλαδή με σκεύασμα mRNA.

Πάντως, όσοι έχουν κάνει ήδη το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τότε μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση είτε με Johnson & Johnson είτε με Pfizer/BioNTech είτε με Moderna, αλλά δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού τους.

Επισημαίνεται πως τρίτη δόση εμβολίου δεν κάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση είτε από το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech είτε από αυτό της Moderna και όσοι έχουν λάβει δεύτερη δόση με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις