Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Απογοητευμένος με τα παγκόσμια ποσοστά εμβολιασμού ο ΓΓ του ΟΗΕ - "Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΝ ΓΗ;"

 


Την απογοήτευση του για το γεγονός ότι οι δυο μεγάλοι εμβολιαστικοί στόχοι που έχουν τεθεί από το 2021 μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάει και τόσο καλά σε Παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε με δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο ίδιος συμμετέχοντας στο ψηφιακό φόρουμ του Νταβός μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα: «Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ήταν να εμβολιάσει το 40 τοις εκατό των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος του περασμένου έτους και το 70 τοις εκατό μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Ούτε στον ένα ήταν κοντά, ούτε όμως και στον άλλο. Στην πραγματικότητα τα ποσοστά εμβολιασμού σε χώρες υψηλού εισοδήματος είναι «επαίσχυντα», επτά φορές υψηλότερα από ό,τι στις αφρικανικές χώρες. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για τα εμβόλια».

Παράλληλα έκανε λόγο από τώρα και για την επόμενη πανδημία. «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη πανδημία με επενδύσεις σε σχέδια παρακολούθησης, έγκαιρης ανίχνευσης και ταχείας αντίδρασης σε κάθε χώρα. Η εξουσία του ΠΟΥ πρέπει επίσης να ενισχυθεί», τόνισε. 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο δεύτερος τομέας που χρειάζεται επείγουσα δράση είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να λειτουργεί για όλες τις χώρες». Ο τρίτος τομέας όπως είπε είναι η δράση για το κλίμα, επισημαίνοντας πως «η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η στοχευμένη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα. Δεν πρέπει να κατασκευαστούν νέα εργοστάσια άνθρακα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις