Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Αθώοι πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΠΑΜΑΚ για κακοδιαχείριση του ΕΛΚΕ

 Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 8 κατηγορούμενοι για κακοδιαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν δύο πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος ΝΠΔΔ κατ’ εξακολούθηση και για συνέργεια στο προηγούμενο αδίκημα, κατά περίπτωση.

Με παραγγελία του (τότε) εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είχε ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος 8 ατόμων που διατέλεσαν πρόεδροι – αντιπρόεδροι του ΕΛΚΕ και πρυτάνεις στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, από το 2000 έως τον Δεκέμβριο 2014.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ, προέκυψε ότι 35-40 καθηγητές, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που εργάζονται παράλληλα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν απέδιδαν το νόμιμο ποσοστό (15%- 7%) στον ΕΛΚΕ του ΠΑΜΑΚ, επί μια 15ετία.

Τα προεδρεία του ΕΛΚΕ και οι πρυτάνεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την επίδικη χρονική περίοδο, φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά 640.000 ευρώ επειδή δεν ζήτησαν να πάρουν πίσω αυτά τα χρήματα, είτε προσφεύγοντας στα δικαστήρια είτε αποστέλλοντας εξώδικα στους οφειλέτες καθηγητές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε την συνταγματικότητα των μεταγενέστερων νομοθετικών διατάξεων με τις οποίες απαλλάχθηκαν από κάθε ποινική ευθύνη τα μέλη των διοικήσεων ΕΛΚΕ για τις περιόδους που δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου και αντιπαραβολής των εισοδημάτων και φορολογικών στοιχείων των διδασκόντων.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις