Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αττική: Σκοτείνιασε ο ουρανός – Ισχυρή καταιγίδα στο Λεκανοπέδιο (VIDEO)


 Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την Αττική να περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Επίσης, λόγω των σχετικά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης σε κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη, θα σημειωθούν λασποβροχές κατά τόπους.

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ουρανός της Αττικής σκοτείνιασε και στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου εκδηλώνεται ισχυρή καταιγίδα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Στους χάρτες του Meteo που ακολουθούν φαίνεται ο υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9-11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 14-16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη και η Δυτική Πελοπόννησος όπου τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις