Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Bίντεο: Βρετανική φρεγάτα συγκρούεται με ρωσικό υποβρύχιο!

 


To βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε με οπτκό υλικό τη «σύγκρουση» της φρεγάτας HMS Northumberland κλάσης Type 23 με ένα ρωσικό υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη του 2020.

Το περιστατικό από μόνο του δείχνει πως διανύουμε μία περίοδο Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου αφού θυμίζει ιστορία τύπου «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, η φρεγάτα του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού για να εκτελέσει περιπολίες και για να επιτηρήσει τυχόν «ύποπτες εχθρικές» ενέργειες στην περιοχή.

Εντύπωση προκαλεί  ο χαρακτηρισμός «εχθρικές» ενέργειες, αναφερόμενος κατ' ουσίαν σε ρωσικές σα να βρίσκεται ο πλανήτης σε εμπόλεμη κατάσταση

Η «HMS Northumberland» φαίνεται πως είχε εντοπίσει ρωσικό υποβρύχιο και γι’ αυτόν τον λόγο είχε ενεργοποιήσει το ρυμουλκούμενο σόναρ προκειμένου να έχει υπό στενή παρακολούθηση τις κινήσεις των Ρώσων.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ξαφνικά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος, σαν να συγκρούστηκαν τα δύο πλοία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στο πλήρωμα της βρετανικής φρεγάτας και φυσικά στο πλήρωμα του ρωσικού υποβρυχίου αφού όλοι φοβήθηκαν για ατύχημα τύπου «Κουρσκ».

Τη στιγμή αυτή κατέγραψε η κάμερα του καναλιού «Channel 5», καθώς οι δημοσιογράφοι βιντεοσκοπούσαν, λόγω ενός ντοκιμαντέρ, πλάνα από την καθημερινότητα των ναυτών.

Ένα μέλος του πληρώματος φώναξε χαρακτηριστικά «what the f*** have I just hit»

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της φρεγάτας και το ρυμουλκούμενο σόναρ που «χτύπησε» με το ρωσικό υποβρύχιο, πάντως τέτοια περιστατικά είναι αρκετά σπάνια από το 1990 και μετά.

Ακόμα και τις «θερμές» περιόδους των δεκαετιών του '60 και του '70 οι δύο πλευρές ήταν πολύ προσεκτικές να μην ενοχλούν η μία την άλλη και όλα να γίνονται διακριτικά.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις