Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

4η δόση εμβολίου: Αντίστροφη μέτρηση για αποφάσεις στην Ελλάδα - «Είναι έτοιμα τα συστήματα»

 


Εξελίξεις, ακόμα και σήμερα, μπορεί να έχουμε για την χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις όσον αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα την 4η δόση σε αυτούς τους πολίτες.

Όπως ξεκαθάρισε, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής - δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις οποίες εξελίξεις.

Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμούς τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομο που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τετάρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις