Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

“Έφυγε” ΕΚΟΙΜΗΘΗ ξαφνικά από τη ζωή ο παπα Χρήστος

 


ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΛΟΝΤΖΟΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο παπά Χρήστος.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Δαμάστας, αλλά και στην Λαμία αφού στο παρελθόν ήταν ιερέας στον Άγιο Αθανάσιο και τους Αγίους Θεοδώρους.

img 0105 1

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας στον οποίο ήταν ιερέας για περισσότερα από 14 χρόνια.

Το σκήνωμά του θα βρίσκεται στον ναό από τις οχτώ το πρωί όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτου Φθιώτιδας κύριο Νικολάου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την κατά άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την αιφνίδιο εκδημία του Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Βλάχου. Ο μακαριστός εκοιμήθη αιφνιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 62 ετών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας στον οποίο διηκόνησε 14 και πλέον έτη. Το σκήνωμά του θα ευρίσκεται στο Ναό από τις 8 το πρωί όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Λίγα Λόγια για τον ταπεινό και πράο π. Χρήστο.

Ο μακαριστός Πρωτ. π. Χρήστος γεννήθηκε στη Λαμία το έτος 1956 από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε αγάπη για την Ιερωσύνη. Ενυμφέφθη τη Λίτσα Βλάχου και δημιούργησαν μαζί μια ευλογημένη οικογένεια που αποτελείται από 4 γιούς και 3 εγγόνια.

Το έτος 1986 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό.

Διηκόνησε με αγάπη και ζήλο στις Ενορίες του Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας και τους τελευταίους μήνες κατόπιν αιτήσεώς του στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας έως και της αιφνιδίου κοιμήσεώς του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις