Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους [εγκύκλιος]


 Σε νέα επικαιροποίηση των οδηγιών απομόνωσης για όσους είναι κρούσματα ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Λίγες μέρες μετά την προηγούμενη ενημέρωση, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εξέδωσαν νέα εγκύκλιο,

Στην εγκύκλιο, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, αναφέρονται τα εξής:

Δεν μπαίνουν σε απομόνωση, αλλά τίθενται σε καραντίνα άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι εμβολιασμένα και με ενισχυτική δόση (ίσχυε και πριν), ενώ έχουν προστεθεί και τα “άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson τους τελευταίους 2 μήνες“.

Για τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών προβλέπεται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για 10 μέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την πέμπτη μέρα από την έκθεση.

Σε απομόνωση, ωστόσο, τίθενται όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι άτομα εμβολιασμένα με δύο δόσεις (ίσχυε και πριν), ενώ έχει προστεθεί η πρόβλεψη “πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση” ή με μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson (ίσχυε και πριν), με την προσθήκη “πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση” ή ανεμβολίαστους.

Για τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών προβλέπεται παραμονή στο σπίτι για 5 μέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα, την πέμπτη μέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) και μετά την πέμπτη μέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 μέρες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις