Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Εντολή Βερολίνου για άμεσες εκλογές και συγκυβέρνηση - Ευρύ ανασχηματισμό θέλει το Μαξίμου για να «σωθεί» ο Κ.Μητσοτάκης


 Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις του τόπου, καθώς το κυβερνητικό μπάχαλο που σημειώθηκε στην κακοκαιρία «Ελπίς» φαίνεται πως ήταν το «τελειωτικό» χτύπημα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Από την πλευρά του το Βερολίνο βλέπει ότι είναι πιο επιτακτική ανάγκη να πάνε άμεσα σε εκλογές γιατί δεν αντέχει ο Κ.Μητσοτάκης και προωθεί το σενάριο της συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. 

Κάτι το οποίο βεβαίως θέλει να αποφύγει ο Κ.Μητσοτάκης, καθώς θα χάσει τη θέση του και γι' αυτό τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές συσκέψεις για να μπορέσει να σωθεί από το φιάσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι' αυτό επιρρίπτονται ευθύνες σε υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη (Γ.Πατούλης). 

Όπως έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση, ο Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σχετικά άμεσα σε ευρύ ανασχηματισμό, ώστε να μπορέσει να μειώσει με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις.

Ο εκ μεταγραφής Κύπριος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση το καλοκαίρι, μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, για να αξιοποιήσει την εμπειρία του από το ανάλογο χαρτοφυλάκιο που είχε ως επίτροπος της ΕΕ στο παρελθόν, συγκεντρώνει από προχθές πάνω του πολλά πυρά. 

Δεν είναι όμως μόνο ο Χ.Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος από τη συνολική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και από τους χειρισμούς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών -υπουργεία, Περιφέρεια-, καθώς ακόμα και μία μέρα νωρίτερα έδιναν την εικόνα πλήρους ελέγχου. Στο Μαξίμου φοβούνται πως, όπως το καλοκαίρι οι πυρκαγιές είχαν μεγάλο κόστος για την κυβέρνηση, το ίδιο θα γίνει και τώρα, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα φανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι και οι καλύτερες για την κυβέρνηση.

Υπάρχουν σενάρια και για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τον Κώστα Καραμανλή, τον Τάκη Θοεδωρικάκο, αλλά και για τον Νίκο Δένδια, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος δύσκολα θα αποτελέσει παρελθόν από την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι απίθανο να αλλάξει υπουργείο.

Αυτός που προς το παρόν φαίνεται να την γλυτώνει είναι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκάνδαλο Φουρθιώτη, το οποίο όμως ξεχάστηκε από τον χιονιά.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις