Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Και η Γαλλία βάζει τέλος στην θανατολογία-κρουσματολογία: Καταργεί μάσκες, ανοίγει εστίαση κλπ. με 425.183 κρούσματα!


 Την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, σε δύο φάσεις από τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, καθώς μετά την Βρετανία, την Φινλανδία και την  Σουηδία, η Γαλλία αποδέχεται ότι οι απαγορεύσεις, οι μάσκες και τα lockdown δεν προσφέρουν πλέον τίποτα, εκτός από οικονομική και κοινωνική παρακμή,.

Από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης δεν θα είναι υποχρεωτική η τηλεργασία.

Θα αρθεί το πλαφόν στα γήπεδα για τον αριθμό των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ θα χαλαρώσει και το υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα επαναλειτουργήσουν από τις 16 Φεβρουαρίου.

Και το λεγόμενο «πάσο εμβολιασμού» που απαιτείται για την είσοδο σε εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφους και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 24 Ιανουαρίου, εφόσον εγκριθεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο, όπως είπε ο Καστέξ, θα μπορούσε να καταργηθεί σύντομα»

Σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 425.183 νέα κρούσματα κορονοϊού και 251 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παρουσιάζει τάση σταθεροποίησης.

Ο πρωθυπουργός Καστέξ παρότρυνε, τέλος, τους γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας 5-11 ετών να τα εμβολιάσουν και συμπλήρωσε ότι ξεκινά ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών με τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.