Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Γερμανία: Μετάθεση ευθυνών στους βουλευτές επιχειρεί ο O.Σόλτς για να περάσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

 


Στην Γερμανία, όπως γράφαμε και τις προάλλες η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της ευθύνης ενός νόμου γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και τώρα ο ένας κυβερνητικός εταίρος προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της καυτής απόφασης στον άλλον καθώς ανακύπτουν ολοένα νομικά ζητήματα αλλά και πολιτικές διαφωνίες που απειλούν την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Έτσι αν και τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς  αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο!

Μιλώντας νωρίτερα απόψε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι τόσο θεμελιώδες «ώστε πρέπει να ακολουθήσει κανείς διαφορετικούς δρόμους», αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλει δική της πρόταση, αλλά να ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν υπερκομματικά σχέδια νόμου. «Η διαδρομή μέσω υπερκομματικών κινήσεων οδηγεί πάντα σε ικανοποιητική πολιτική συζήτηση».

Επίσης και η  Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όμως προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις  ενδοκυβερνητικές διαφορές στο θέμα επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι εκείνη που  θα πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση και να μην μεταθέτει την ευθύνη στους βουλευτές. Το συγκυβερνών Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) εμφανίζεται για την ώρα διχασμένο και επιφυλακτικό στο θέμα, με ομάδα βουλευτών του να απορρίπτει την εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης και άλλα στελέχη της να δέχονται μόνο την υποχρέωση για εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών.

Συμπέρασμα: Είναι πολυ αμφίβολο αν θα καταφέρουν τελικά να περάσουν τον νόμο για το Impfpflicht.  Και όπως έχουμε γράψει παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αυστρία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις