Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Γιατί αποκλείεται η Ρωσία να εμπλακεί σε πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία

 


Ποιους συμφέρει η ενεργειακή κρίση

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία δεν πρόκειται να εμπλακεί πολεμικά στην Ουκρανία, τουλάχιστον με άμεση

μορφή, παρά μόνο με έμμεση, όπως ακριβώς είχε κάνει και την διετία 2014-2015 με την αποστολή στρατευμάτων χωρίς σήματα και αναγνωριστικά.

Επισήμως εμπλοκή δεν είχε ποτέ στην ουκρανική σύγκρουση και δεν έχει σκοπό να το κάνει ούτε τώρα.

Πολλοί αναφέρονται στις ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στην Λευκορωσία αλλά δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ασκήσεις, δεν πρόκειται για επιθετική διάταξη.

Είναι «απαντητικές ασκήσεις» σε ασκήσεις και συγκεντρώσεις ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων κοντά στα ρωσικά σύνορα αλλά δεν πρόκειται για επιθετικές κινήσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις ουδέποτε προωθήθηκαν κοντά στα σύνορα σε απόσταση κάτω των 100 χλμ, ούτε προωθήθηκαν μείζονες αεροπορικές δυνάμεις υποστήριξης ή μεγάλες μονάδες ελικοπτέρων πέραν αυτών που χρειαζόντουσαν για τις ανάγκες των ασκήσεων και όπου αναπτύχθηκαν όταν τελείωσαν τις ασκήσεις τα μετέφεραν ξανά πίσω.

Πρόκειται απλά για επίδειξη δύναμης και ικανότητας να αναπτύξει η Μόσχα συγκεκριμένο και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων.

Είναι μία προειδοποίηση ότι δεν θα επιτρέψει να εξοντωθούν οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ στους οποίους μάλιστα έχει διατεθεί και ρωσικό διαβατήριο.

Πρόκειται δηλαδή για Ρώσους πολίτες και εξυπακούεται ότι η Μόσχα θα τους προστατέψει.

Στην περίπτωση που «κάποιοι» (όλοι ξέρουν ποιοι) βάλουν τους Ουκρανούς  να επιτεθούν στο Ντόνμπας (στην Κριμαία θα είναι εξαρχής αυτοκτονικό λόγω του μεγάλου αριθμού ρωσικών στρατευμάτων που εδράζουν στην Χερσόνησο και επειδή η περιοχή έχει ενταχθεί επισήμως στην Ρωσική Ομοσπονδία που για την Μόσχα σημαίνει πως οποιαδήποτε επίθεση θα είναι απόπειρα εισβολής σε ρωσικό έδαφος) οι Ρώσοι θα στείλουν στρατιώτες και ελικόπτερα χωρίς σήματα όπως και το 2014 όταν είχαν εμφανιστεί στην Κριμαία τα γνωστά μη ταυτοποιήσημα «πράσινα ανθρωπάκια».

Εάν υπήρχε όντως η διάθεση για μία επέμβαση στρατιωτικού τύπου τότε θα είχαν μεταφερθεί κινητές νοσοκομειακές μονάδες στην περιοχή των ασκήσεων (και μιλάμε για μεγάλες μονάδες, όχι για το ιατρείο του λόχου).

Δεν μεταφέρθηκαν ουδέποτε κινητές τράπεζες αίματος, που απαραίτητα θα χρειαστούν σε μία μείζονα στρατιωτική επιχείρηση και θεωρείται βασική προϋπόθεση για την εκκίνηση της.

Η πρόνοια για την περίθαλψη τραυματιών θεωρείται εκ των βασικότερων κινήσεων σε μία πολεμική προετοιμασία και απαραίτητη ακόμα και για το ηθικό των στρατευμάτων που θα συμμετέχουν σε μία στρατιωτική επιχείρηση.

Βέβαια οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν μία δυσανάλογη απάντηση των Ρώσων για να κόψουν το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ευρώπη.

Ο στόχος τους δεν είναι μόνο ο Nord Stream II. Πολλοί αναφέρουν ότι η Ρωσία θα αποκλειστεί από το σύστημα Swift. Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να προκαλέσει ζημιά στην αυτάρκη ρωσική οικονομία;

Η Ρωσία έχει αυτάρκεια σε ενέργεια και πρώτες ύλες, όπως και στα τρόφιμα. Είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη στην παραγωγή σιταριού.

Αντίθετα με το 2014 πλέον διαθέτει δικές της βιομηχνίες τροφίμων. Έχει βιομηχανία που παράγει γαλακτοκομικά. Παλιότερα στηρίζονταν σε εισαγωγές πλέον αυτό δεν γίνεται.

Μέχρι και η παραγωγή φρούτων έχει αυξηθεί εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες της εκτάσεις.

Μπορεί να απαντήσει με σοβαρά αντίμετρα που θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Δύση.

Μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της και λόγω της τεράστιας έκτασής της στην ουσία θα «κόψει» τον πλανήτη στα δύο.

Μπορεί να προχωρήσει σε εμπάργκο στα στρατηγικά μέταλλα τα οποία διαθέτει σε αφθονία.

Σε ότι αφορά την πρόθεσή της, επιζητά ειρηνική επίλυση διότι απλούστατα δεν θέλει καμία σύγκρουση με τους «πελάτες» δηλαδή, με τους Ευρωπαίους.

Δεν «πυροβολείς» τον «πελάτη».

Άλλωστε και στην ΕΕ έχουν καταλάβει τι επιδιώκουν να πετύχουν οι Αμερικανοί, που υποτίθεται θέλουν την ανεξαρτησία της ΕΕ από το ρωσικό αέριο, απλά τώρα γίνεται κατανοητό ότι εν συνεχεία θέλουν την πλήρη εξάρτηση της Ευρώπης από το ακριβό σχιστολιθικό αέριο.

Η ενεργειακή κρίση, συμφέρει τις ΗΠΑ γιατί τώρα μπορεί να πουλήσει το αέριό της και όσο παρουσιάζει την Ρωσία ως «επιτιθέμενη» μπορεί να καλύπτει το ενεργειακό έλλειμμα.

Ένα έλλειμμα το οποίο θα πάψει να υφίσταται μόλις λειτουργήσει ο Nord Stream II.

Όλα εξηγούνται όταν υπάρχουν λογικές διεργασίες...

Να προσθέσουμε και κάτι τελευταίο, πόσοι Ουκρανοί θα ήθελαν όντως έναν πόλεμο με την Ρωσία; Πόσοι Ουκρανοί δεν έχουν την αίσθηση μιας ρωσικής εθνικής συνείδησης ή έστω μιας κοινής ιστορικής πορείας;

Πόσοι ακόμα και από αυτούς που ζουν στα δυτικά εδάφη τα οποία ανήκαν για αιώνες στην Αυστριακή Αυτοκρατορία και έχουν νοοτροπία των Aψβούργων θα ήθελαν πραγματικά να εμπλακούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τους Ρώσους;

Μία Ουκρανία που διαθέτει μία εντελώς ανίσχυρη Αεροπορία τι μπορεί να κάνει ενάντια στην ρωσική στρατιωτική μηχανή;

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις