Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος


 Μια πεντανόστιμη συνταγή που θυμίζει γιγάντιο μπιφτέκι στο ταψί, αλλά διαφοροποιείται χάρη στα ψιλοκομμένα λαχανικά που περιέχει και του δίνουν υπέροχη γεύση καθώς και τη σάλτσα που το εμποτίζει όσο αυτό ψήνεται.

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 καυτερές πιπεριές πράσινες (Ιεράπετρας), ψιλοκομμένες ή 1 πιπεριά κέρατο (αν δεν το θέλετε καυτερό)

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή (ή νιφάδες μπούκοβο)

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς ή πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι νερό, για τον πελτέ

Για τη διακόσμηση

1 ντομάτα, χοντροκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, σε χοντρές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, σε χοντρές φέτες

Εκτέλεση

Αρχικά, βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα (ή το μπούκοβο) και ζυμώστε τα καλά με τα χέρια σας. Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά, απλώστε το μίγμα του κιμά σε ένα στρογγυλό ταψί και ισιώστε το, πιέζοντάς το καλά με τα χέρια σας, ώστε να έχει πάχος περίπου ένα εκατοστό. Χαράξτε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα), περιχύστε το κεμπάπ με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το καλά να πάει παντού με ένα πινέλο. Ρίξτε την πάστα πιπεριάς ή τον τοματοπελτέ μέσα στο νερό, ανακατέψτε να διαλυθεί και περιχύστε με αυτό, το κεμπάπ. Τοποθετήστε από πάνω την ντομάτα και τις πιπεριές που έχετε κόψει σε χοντρές φέτες και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό, ζεστό, με τζατζίκι ή σως γιαουρτιού, σπυρωτό ρύζι ή τραγανές τηγανιτές πατάτες και φρεσκοψημένες πίτες και απολαύστε!!!

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις