Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Καμπανάκι» Δ.Γάκη για τις συνεχείς δόσεις εμβολίου: «Κίνδυνος να μειώσουμε την αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος»


 Μια ανάρτηση με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του για την επιπολαιότητα (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, έκανε ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης. 

Ο Δ.Γάκης αναφέρεται στα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και είχαν «καταστροφικές μακροχρόνιες επιπλοκές που αποκαλύφθηκαν μετά από δεκαετίες» και τονίζει ότι μέσα από αυτό «μάθαμε να είμαστε προσεκτικοί και καχύποπτοι με τα νέα φάρμακα». 

Παράλληλα αναφέρεται και στις επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίου υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ο «κίνδυνος να μειώσουμε την αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος».

Αναλυτικά όσα έγραψε: 

«ΠΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΝΟΣΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ (Κυρίως)!!!

Στην μακροχρόνια Ιατρική καρριέρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρών που ενημερώνονται διαρκώς, ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε καινούργιο φάρμακο χωρίς να ενημερωθούμε σε βάθος, να ελέγξουμε τις μελέτες, να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα...

Ζήσαμε εκατοντάδες "Επαναστατικά"  και "Θαυματουργά φάρμακα" που ήλθαν και παρήλθαν... Ζήσαμε φάρμακα με καταστροφικές επιπλοκές που αποσύρθηκαν. 

Πέσαμε έξω και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ φάρμακα με καταστροφικές μακροχρόνιες επιπλοκές που αποκαλύφθηκαν μετά από δεκαετίες (πχ. αντιελκωτικό φάρμακο που συνδέθηκε με γαστρικό καρκίνο)...

ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Να τα μελετάμε σε βάθος, όπως και τα νοσήματα.

Με στεναχωρεί αφάνταστα, όταν ακούω Συναδέλφους να αντιδρούν και να επιτιμούν όταν αναφέρεται ότι μετά την νόσηση από Covid-19, ακολουθεί, συχνά, άλλοτε άλλης βαρύτητας περίοδος ανοσοκαταστολής και ευενδοτότητος σε άλλες Ιογενείς και Μικροβιακές Λοιμώξεις. Δεν έχουν δει το φαινόμενο μετά νόσηση  από πχ. γρίπη να νοσεί  σε συνέχεια ο ασθενής, μετα΄την απυρεξία του, από οξεία στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα ή άλλη ιογενή ή μικροβιακή  λοίμωξη; Δεν έχουν βγάλει επιχείλιο Έρπη; Το φαινόμενο αυτό ήταν πολύ συχνό μετά από λοίμωξη από Ιλαρά , (προ εμβολίου). Προσωπικά , θυμάμαι είχα τρείς επάλληλες λοιμώξεις!

Με απογοητεύει όταν αγνοείται η γνώση της ανοσολογίας και αποφασίζονται δράσεις χωρίς εμπεριστατωμένη γνώση της! Ιδίως αν αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από Ιατρίζοντες Πολιτικούς...

Ο εμβολιασμός αποτελεί μία πρόκληση και απασχόληση των δυνάμεων του ανοσολογικού συστήματος, ώστε να απομονώσει και να εξοντώσει τον "μασκαρεμένο εισβολέα", το εμβόλιο. Η επανάληψη του εμβολιασμού πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όταν το ανοσολογικό σύστημα έχει επανέλθει στην καλύτερη κατάσταση και έχει αποδεσμεύσει τις δυνάμεις του από την πρώτη "επίθεση" που δέχτηκε (πρώτο εμβόλιο). Τότε και μόνον τότε επιτυγχάνεται η άριστη ανοσολογική απάντηση και προστασία του ατόμου!

Όταν όμως προβαίνουμε σε άκριτη , σύντομη επάνάληψη αναμνηστικών δόσεων, ούτε σωστή "ανάμνηση" επιτυγχάνουμε και αντίθετα υπάρχει ο κίνδυνος να μειώσουμε την αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος. (Σε όσους φαίνεται περίεργο θα θυμίσω το πως παρακάμπτουμε την αλλεργική αντίδραση σε ένα αντιγόνο κάνοντας την λεγόμενη απευαισθητοποίηση=χορήγηση επανειλημμένων προοδευτικά αυξανόμενων δόσεων αντιγόνου).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ιδίως σε άτομα ηλικιωμένα, που εξ ορισμού οι δυνατότητες του ανοσολογικού συστήματος είναι περιορισμένες, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την εμφάνιση  επιλοιμώξεων όπως η άτυπη (ή περιπατητική) πνευμονία από μυκόπλασμα κ.α.

Να μην ξεχνάμε, λοιπόν ότι οι δυνατότητες του ανοσολογικού συστήματος είναι πεπερασμένες, εξατομικεύονται και αυξομειώνονται και στο ίδιο άτομο αναλόγως εξωγενών επιδράσεων (προηγηθείσα λοίμωξη εξοντωτική άσκηση κλπ). 

Μην ξεχνάτε και τον όρο ανάρρωση, που δεν είναι απλά η ανάκτηση των δυνάμεων μας αλλά η αποκατάσταση των βλαβών που έχει επιφέρει η άρτι ιαθείσα λοίμωξη ή σε πολύ μικρότερη έκταση ο εμβολιασμός, έργο καθόλου ευκαταφρόνητο, που απασχολεί τεράστιες δυνάμεις του ανοσολογικού συστήματος. Το ήξεραν οι μανάδες μας και δεν μας άφηναν να παίξουμε με τα άλλα παιδιά για αρκετές ημέρες, λέγοντας μας "είσαι σε ανάρρωση" και το αγνοούμε οι σύγχρονοι;

Επομένως ας έχουμε τη εγρήγορση μας για την εμφάνιση ευκαιριακών λοιμώξεων μετά νόσηση ή σπανιότερα επανειλημμένους εμβολιασμούς σε καταβεβλημένα και ηλικιωμένα άτομα».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις