Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία «βόμβα» γιατρού στο «Γεννηματά»:«Διασωληνωμένοι περιμένουν σε κοινούς θαλάμους- Γι αυτό μετράμε 100 θανάτους»


 Καμία αποκλιμάκωση στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν βλέπει η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος Νοσοκομείου Γεννηματά, με την κυβέρνηση να συνεχίζει την "πολιτική" της, διώχνοντας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αυξάνoντας τους όποιους θανάτους μη αγοράζοντας νέα μονοκλωνικά, αλλά και να κουνάει το δάκτυλο στους ανεμβολίαστους ώστε να εμβολιαστούν.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η γιατρός τόνισε, πως χθες είχαμε 108 νεκρούς από τον κορωνοϊό και εξήγησε, πως αυτό συμβαίνει εν μέρει και επειδή διασωληνώνονται ασθενείς και εκτός ΜΕΘ. Το σημαντικό στην είδηση είναι η «εγκληματική» στάση του κράτους, το οποίο όχι μόνο δεν συνετίζεται, αλλά μετατρέπει νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας την πίεση (βλ. Παίδων Πεντέλης).

«Είμαστε δύο χρόνια σε πανδημία και η κυβέρνηση επιμένει να βαφτίζει το κρέας ψάρι. Δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει πολλές φορές οι υγειονομικοί, για να μπορέσει κάπως να προβλεφθεί και να περιοριστεί η πανδημία», σημείωσε η κυρία Φιλίππα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο Γ. Γεννηματάς είναι τραγική.

«Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια ώστε να καλύψει βασικές ανάγκες και με αξιοπρέπεια τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών και των συγγενών τους», υπογράμμισε.

Η παθολόγος εξήγησε πως σε κάθε γενική εφημερία, τόσο στο Γ. Γεννηματάς όσο και στα μεγάλα νοσοκομεία σημειώνεται ρεκόρ συρροής ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στο τμήμα COVID-19, με τους τελευταίους ασθενείς να μην έχουν κρεβάτι και να αναγκάζονται να περιμένουν για πάρα πολλές ώρες στο ΤΕΠ.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, το φαινόμενο παραμονής διασωληνωμένων σε κοινούς θαλάμους είναι καθημερινό. Σύμφωνα με την ίδια, την τελευταία εβδομάδα στο Γ. Γεννηματάς ήταν περίπου 10 διασωληνωμένοι εκτός θαλάμου και κάποιοι από αυτούς περίμεναν αρκετές ημέρες.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν 117 ασθενείς σε αναμονή στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, οι 75 εκ των οποίων μπαίνουν στο τέταρτο 24ωρο παραμονής σε κοινό θάλαμο. Ο γηραιότερος, γεννημένος το 1969 περιμένει από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα γι’αυτό μετράμε 100 θανάτους ακόμα και σήμερα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας», κατέληξε η γιατρός.


Γιαννάκος: Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ


Σε νέα καταγγελία για περιπτώσεις διασωληνωμένων με κορωνοϊό εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία αναρωτιέται: «Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα προς διερεύνηση ή όχι;».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας λειτουργούν 691 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Εντός των ΜΕΘ βρίσκονται 614 ασθενείς διασωληνωμένοι και μη. Το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 688 αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 80 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».


Ο ίδιος αναφέρει ότι «πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ γι' αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους. Βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και αναμένουν τη σειρά τους επί πολλές ημέρες και δεν προλαβαίνουν. Χάνουν τη ζωή τους. Όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν δικαίωμα να δώσουν τη τελευταία μάχη για τη ζωή από ΜΕΘ».

Παράλληλα, καταγγέλλει πως «υπάρχουν διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε κλινικές 10 ημέρες. Υπάρχουν νέοι σε ηλικία ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πολλές ημέρες. Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι που χάνουν τη ζωή τους πριν βρουν ΜΕΘ (Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός κ.ά.)»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, παραθέτοντας στοιχεία από νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Ενδεικτικά, όπως υποστηρίζει:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 6 διασωληνωμένοι σε θαλάμους πάνω από δύο ημέρες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 8 διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι από 52 ετών έως 67 ετών που είναι από 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ έως δέκα ημέρες.

ΝΙΚΑΙΑ: 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους. Οι περισσότεροι πάνω από 5 ημέρες. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Αυτό που συμβαίνει στη νοσοκομείο της Νίκαιας είναι απάνθρωπο. Δεν διαθέτουν ΜΕΘ κοροναϊού και δεν μπορούν να διακινήσουν τα διασωληνωμένα περιστατικά. Πως λοιπόν είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια;

ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους 2 ημέρες.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις